Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:06, 28. 6. 2012.

| Društvo

Stroga pravila Pošte

Autor:Izvor:Alo, Južne vesti
uros-tosic
Uroš Tošić

Iako je imao smrtovnicu kao dokaz očeve smrti i rešenje o nasledstvu Nišlija Uroš Tošić nije mogao da preuzme pošiljku na njegovo ime jer su u pošti su insistirali na "ličnom prisustvu" onog na čije ime je poslata.

Uroš je, prenosi Alo, nedavno u sandučetu zatekao izveštaj o prispeću pošiljke na ime oca Milorada, 7 godina posle njegove smrti.

No, iako je imao smrtovnicu kao dokaz očeve smrti u pošti su odbili da mu daju pošiljku insistirajući na “ličnom prisustvu” onoga čija je pošiljka.

- Rekao sam mu da mi je otac pokojni već 7 godina i da nije red da ga “prizivamo”. Pokazao sam smrtovnicu i rešenje o nasleđivanju, ali je radnik pošte i dalje ponavljao da se pošiljka može podići samo lično. Nije pristao ni da mi kaže ko šalje pošiljku kako bih mogao da se njima obratim i kažem o čemu se radi – objašnjava Uroš.

On dodaje da je prema savetu čoveka, koji je takođe čekao u redu, otišao do lokalne poreske administracije, gde su, kako kaže, pristali da pregledaju dokumentaciju.

- Ispostavilo se da se poresko rešenje za stan vodi još na očevo ime, iako sam ga ja nasledio i preneo na moje ime. Takođe, rekli su mi da su rešenje poslali poštom, tako da je to verovatno pošiljka koja mi je stigla na očevo ime. Pitam se šta bi bilo da nisam pretpostavio da se radi o poreskom rešenju – pita se Tošić.

U informativnoj službi niške pošte za Alo su izjavili da je u tom preduzeću "tajnost pošiljke zagarantovana".

- Ukoliko je osoba kojoj je pošiljka poslata preminula, pošiljka se vraća s tom naznakom pošiljaocu. Ne mogu poštanski službenici dati nekome pošiljku na osnovu smrtovnice ili rešenja o nasleđivanju jer možda ima više naslednika, pa to dovede do niza komplikacija – kažu u pošti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djordje

    14:35 // 29. 6. 2012.

    Mislim da su salterski radnici na posti zadnji primitivizam na svetu!!!Spori,arogantni,primitivni,nekulturni...Ali to je zato sto se primaju po rodbinskim linijama i vezama!!!

  • ljubazna komsinica

    09:13 // 29. 6. 2012.

    ovima iz poste bi i pokojna Mileva pozavidela...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: