Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 23. 3. 2016.

| Društvo

Stručnjaci NASE, roboti i srpska formula na festivalu "Nauk nije bauk"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
BSB-Studio-465
Oduševljenje najmlađih; foto: "Nauk nije bauk"

Više od 1.000 učesnika će na 80 postavki na dva sprata hola niškog Elektronskog fakulteta 1. i 2. aprila na festivalu "Nauk nije bauk" posetiocima nauku predstaviti kroz zanimljiv, edukativni i interaktivni sadržaj uz moto "Uči drugačije".

BSB-Studio-394 Možete zaviriti i u mikrosvet; foto: "Nauk nije bauk"Posetioci, kojih je prošle godine na ovom popularnom festivalu bilo 22.000, sa festivala će otići bogatiji za saznanja iz različitih oblasti, kako najavljuju organizatori - od ekologije do robota i novih programskih aplikacija.

Da bi nauku približili i onima koji je ne smatraju zanimljivom, organizatori su isplanirali i 10 različitih radionica i odlučili da prvi put organizuju "Naučnu binu" na kojoj će svakog sata biti održavana po jedna prezentacija.

Za zanimljive postavke biće zaduženi učesnici iz osnovnih i srednjih škola, kao i timovi sa skoro svih fakulteta, ali i gosti Gimnazije "Svetozar Marković" iz inostranstva.

BSB-Studio-059 Tajne elektriciteta; foto: "Nauk nije bauk"Očekuje se da veliku pažnju posetilaca privuče prezentacija "Drumske strele" - formule 1 koja se pravi u Srbiji, na beogradskom Mašinskom fakultetu. 

Premijetno će biti prikazana i testirana aplikacija "Vučilo - dolina magičnih reči" namenjena za učenje i vežbanje pravopisa i jedna od pobedničkih ideja na takmičenju Superste.

Posetioci će videti i maketu naselja "Novi Niš" koje treba da bude izgrađeno na prostoru bivše kasarne "Bubanjski heroji", preko Skajpa će posetiocima predavanje održati stručnjaci iz svemirske stanice NASA, đaci Gimnazije "Svetozar Marković" izvešće predstavu "Žene velikani", a osnovci škole "Stefan Nemanja" predstavu "Voda"...

Posetioce očekuje i radionica snimanja filma, arheološkog iskopavanja koju će prirediti tim za istraživanje neolitskog naselja Ploča, takmičenje u kreativnosti kroz popularnu igru "Minecraft"...

BSB-Studio-128 Moguće je isprobati i veštačku stenu; foto: "Nauk nije bauk"Ovogodišnja novina je i "Instagram mašina" - posetioci koji se na festivalu slikaju mobilnim telefonima i fotografije objave pod haštagom #nauknijebauk besplatno će moći da naprave polaroid fotografije i uspomenu sa festivala nauke ponesu kući.

Organizatori naglašavaju da je sve ovo samo delić onoga što je planirano za 8. "Nauk nije bauk", a konačna lista svih sadržaja i plan postavki može se naći na zvaničnom sajtu festivala.

Za one koji ne budu u prilici da 1. i 2. aprila od 10 do 19 sati dođu na Elektronski fakultet obezbeđen je prenos uživo na sajtu festivala. 

"Nauk nije bauk"

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ekler

    05:34 // 24. 3. 2016.

    Obrazovanje

  • Mika B

    19:24 // 23. 3. 2016.

    "Novi Niš"...koga vi zajebavate????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: