Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:05, 12. 4. 2020.

| Društvo

Stručnjaci iz Rusije dezinfikuju nišku Vojnu bolnicu, u Leskovcu pomažu novom kovid centru

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Vulin obilazi Vojnu bolnicu; foto: Ministarstvo odbrane
Ministar Vulin obišao Vojnu bolnicu; foto: Ministarstvo odbrane

Vojni stručnjaci jedinica Oružanih snaga iz Rusije dezinfikuju Vojnu bolnicu u Nišu koja je namenjena lečenju i hitnom zbrinjavanju pacijenata koji nisu zaraženi korona virusom. Tim ruskih stručnjaka je ponovo i u Leskovcu, gde su obišli Opštu bolnicu koja se priprema za kovid pacijente.

Niška Vojna bolnica ubuduće će zameniti Klinički centar u zbrinjavanju onih koji nisu zaraženi koronom, a potrebno im je lečenje ili operacija. Vulin obilazi Vojnu bolnicu 1; foto: Ministarstvo odbrane Ministar Vulin obišao Vojnu bolnicu; foto: Ministarstvo odbrane

Kako navode na sajtu Ministarstva odbrane, Vojnu bolnicu dezinfikuju stručnjaci iz Rusije, a danas je obišao ministar odbrane Aleksandar Vulin. Rekao je da je važno što je prethodne tri godine ulagano u ovu ustanovu, te sada ima dovoljno opreme i lekara koji će moći da brinu o Nišlijama.

Mogli ste da vidite najnovije rendgene, skenere i sve što medicinska nauka može da ponudi i zato će svi koji budu dolazili u nišku vojnu bolnicu dobiti najbolju moguću zdravstvenu uslugu. U veoma kratkom roku razveli smo gasove i obezbedili mogućnost smeštaja za 50 najtežih pacijenata na respiratorima, a ukoliko je potrebno možemo da obezbedimo i čitavih 100 mesta - rekao je Vulin.

Vulin obilazi Vojnu bolnicu 2; foto: Ministarstvo odbrane Ministar Vulin obišao Vojnu bolnicu; foto: Ministarstvo odbrane Stacionarni deo bolnice ima 215 kreveta i svi kapaciteti sada su namenjeni lečenju onih koji nisu oboleli od virusa. Upravnik Vojne bolnice pukovnik Jovica Stanojković je naveo da je ona prvobitno zamišljena kao kovid bolnica, ali da je to kasnije promenjeno.

Odlukom Kriznog štaba, preuzeli smo drugu ulogu, i vršićemo prijem pacijenata iz Kliničkog centra koji nisu nisu inficirani Kovidom 19, tako da ćemo relaksirati njihove kapacitete i omogućiti da daju značajniju podršku gradu što se tiče zbrinjavanja inficiranih - dodao je Stanojković.


Ruski eksperti ponovo u Leskovcu

Leskovačku Opštu bolnicu ruski vojni lekari već su posetili prošle nedelje i rečeno je da će davati savete i pomagati u borbi protiv epidemije. Rusi u Leskovcu Ruski eksperti ponovo u Leskovcu; foto: Grad Leskovac

Kako navode na gradskom sajtu, tim ruskih eksperata ponovo je u Leskovcu, a obišli su Opštu bolnicu koja će biti jedan od kovid centara na jugu, Dom zdravlja i Zdravstvenu stanicu broj 3 koja je trenutno kovid ambulanta.

Sa menadžmentom bolnice i Doma zdravlja Rusi su razgovarali o broju obolelih na teritoriji grada Leskovca i Jablaničkog okruga, o stanju pacijenata, merama koje se preduzimaju radi sprečavanja širenja korona virusa i o načinu na koji će oni pomoći.

Direktor bolnice Nebojša Dimitrijević je rekao da će pomoć ruskih stručnjaka biti veoma značajna u toku priprema ustanove za kovid centar Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zlobnik

    11:34 // 13. 4. 2020.

    Dobro bre ,ljudi . Dokad više to pljuvanje po institucijama i doktorima ? Što vi ne lečite ljude pomoću štapa i kanapa , krilom od slepog miša , jetrom pacova, gašenjem uglevlja, gledanjem u bob i ostalim savremenim metodama ?
    Odakle smrdi riba ? Od repa ? Pa, nakon svega - gledajte čudo koje je zahvaljujući Nama - "progledalo" ali ćemo mi da zažmimo !Svi smo saučesnici u našoj propasti. Tolik

  • Rade

    10:45 // 13. 4. 2020.

    Nekad renomirana zdravstvena ustanova, sa plejadom vrsnih doktora (imali su i ogroman broj pacijenata i iskustvo), dobrom opremom za ta vremena i odličnom organizacijom. KC Niš joj je gledao u ledja. Danas to nije ni bleda kopija iste. Potpuni raspad sistema. Morala je da bude opšta bolnica Niš sa lečenjem i vojnih lica. Ovako nema budućnosti. Sem na TV.

  • Nishlija

    10:22 // 13. 4. 2020.

    Od ove godine nisu vise moguci pregledi civilnim licima u ovoj Vojnoj bolnici jer nise potpisan dogovor pa verovatno zvrji poluprazna

    • Jelena

      11:12 // 13. 4. 2020.

      Bila sam vojni osiguranik i ležala posle operacije u VB. Nekad je to bila bolnica za primer. Na žalost danas se urušava,kao i sve ostalo u ovoj zemlji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: