Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 29. 9. 2014.

| Društvo

Struja isključena zbog nepoštovanja reprograma

Autor:A. Stankov, P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
elektrodistribucija-*eps.rs*.jpg
"Jugoistok" samo izvršio nalog, arhivska fotografija

Zbog nepoštovanja nedavno potpisanog ugovora o reprogramu ogromnog duga za struju, Niš i okolina su u nedelju uveče ostali bez ulične rasvete. Ne zna se kada će situacija biti normalizovana.

Kako objašnjava šef kabineta direktora niškog “Jugoistoka” Dragoslav Pavlović, gradsko rukovodstvo je 2 puta bilo upozoreno u poslednjih 20 dana da će struja biti isključena, ali i pored toga problem nije rešen.

Nama je izašao nalog za isključenje na 62 miliona dinara i mi kao distributeri smo samo ispoštovali nalog EPS “Snabdevanja”. Ukupan dug Grada Niša za period od jula prošle do juna ove godine bio je 180 miliona dinara. U junu je potpisan reprogram, ali ni on nije poštovan i struja je isključena - objašnjava Pavlović.

On naglašava da je “Jugoistok” na stalnoj vezi sa Gradom i da je isključenje odloženo za nedelju iako je trebalo da se desi još u petak.

Ipak, neizvesno je kada će sijalice na niškim ulicama ponovo zasvetleti.

Sve to zavisi od EPS “Snabdevanja” i eventuelnog dogovora Grada sa njima. Ukoliko se postigne neki dogovor ili se uplati cela suma koja se duguje... mi ćemo svakako postupiti po nalogu EPS “Snabdevanja” - kaže Pavlović.

Novinari Južnih vesti pismenim putem obratili su se EPS “Snabdevanju” i zatražili odgovore i način za rešenje problema, a zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković najavio je konferenciju za novinare za 13:30 sati.

Inače, kako je rekao Pavlović Grad Niš ima i staro dugovanje prema “Jugoistoku” od 209 miliona dinara, dok je 180 miliona dinara duga napravljeno samo u periodu od jula prošle do juna ove godine.

Podsetimo, u junu ove godine zbog duga je već bila isečena struja gradskim preduzećima i institucijama, ali je puštena posle potpisivanja reprograma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alter Ego2

    23:22 // 29. 9. 2014.

    Dugovanja su ogromna, stigli su za naplatu krediti iz 2008/09/10/11 i sada nam se uništava budžet, a kamate samo rastu i pristižu! Ako nemaš odakle da platiš kako onda možeš da budeš kriv?

  • odllazi

    15:12 // 29. 9. 2014.

    Ma dokle vise ovaj ljuba slavkovic i sta on najavljuje i drzi konferencije, neka ode vec jednom odakle je dosao da nestane mrak iz nisa , ne postoji covek u nisu koji voli ljubu slavkovica

  • Zoran Jovanovic

    14:46 // 29. 9. 2014.

    Sad kad vam dodje drugi direktor umesto Bulata ima da zivite kao u kameno doba.A Bulat se vraca u opstinu u mesto pokojnog Pede.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: