Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:01, 8. 1. 2014.

| Društvo

Struja za rekonstruisanu Barutanu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
barutana.jpg
Radnici EPS-a završavaju postavljanje kablova

Radnici EPS-a priključili su Barutanu, koja se nalazi nedaleko od Meteorološke stanice u niškoj Tvrđavi, ne električnu mrežu.

Radovi na rekonstrukciji samog objekta završeni su pre tačno 3 meseca, a sa početkom nove godine Barutana je dobila struju.

Kako kaže portparol Diekcije za izgradnju grada Dragan Videnović elektrifikovanje ovog objekta bilo je planirano postojećim projektom, ali se čekalo da Grad uplati novac EPS-u kako bi rekonstrukcija bila kompletno završena.

- Instalacija unutar samog objekta je završena još ranije. Sve ovo što se radilo danas predviđeno je važećim projektom rekonstrukcije, a nadzor je vršila Direkcija za izgradnju grada i Zavod za zaštitu spomenika - rekao je Videnović.

sasasa Sa najbliže bandere, podzemnim kablom, do BarutaneOn dodaje da je plan Narodnog muzeja da u ovom objektu bude stalna postavka starog oružja i da tako nešto postoji u fundusu Muzeja.

Kako je ranije rečeno u Direkciji, za rekonstrukciju Barutane izdvojeno je 6,6 miliona dinara, a u planu je i rekonstrukcija ateljea koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Prema nezvaničnim informacijama stručnjaci iz Zavoda za zaštitu spomenika intervenisali su danas u vezi sa ovim radovima jer se navodno izvode bez potrebnih dozvola.

Novinari nisu uspeli da dobiju zvaničnu potvrdu ove informacije u Zavodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoran niš

    13:46 // 9. 1. 2014.

    tad se nisu bunili od barutane i izložbene postavke nemaju koristi najverovatnije kao od kafića

  • zoran niš

    13:45 // 9. 1. 2014.

    a kad su davali mišljenje za niše oko beogradske kapije za lokale galerije irestorane kada je lošom rekonstrukcijom iništeno nalazište ispred njih da bi se napravilo što više mesta za stolove kafića a

  • zoran niš

    13:35 // 9. 1. 2014.

    barutane treba obnoviti i u njima postaviti izložbene postavke a ne zabranjivati rekonstrukciju čak i ćevabdžinica je bolje rešenje nego da se u njima skupljaju narkomani pederi i služe kao javni WC

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: