Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 7. 4. 2017.

| Društvo

Stubići za propisno parkiranje i slalom za pešake

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
stubići
Opasno i za pešake; foto: čitalac

Nišlije koje odluče da prošetaju ulicama vojvode Mišića ili 9. brigade moraju da prođu kroz pravi lavirint napravljen od metalnih stubića, koji se asimetrično uzdižu iz trotoara. Dok građani negoduju, u "Parking servisu" navode kako je to bilo jedino rešenje da se trotoar “oslobodi” od nepropisno parkiranih automobila.

Nišlija koji je redakciji Južnih vesti dostavio fotografiju na kojoj se vide crno-žuti stubovi, postavljeni u 2 reda, od kojih su neki raspoređeni u cik-cak, zbunjen je ovom odlukom.

Ove šipke ili šta su već, postavljene su gotovo nasred puta u Ulici vojvode Mišića, na raskrsnici sa Ulicom cara Dušana, kod prodavnice IDEA, prema Čairu. Ovo je zaista sramota. Pešaci, deca sada se bukvalno provlače, paze da ne nalete na šipku. Jedan lep, prostrani trotar pretvorili su u lavirint - kazao je Nišlija J. B.

stubići Zabranjeno parkiranje, a izgleda i pešačenje; foto: čitalacMeđutim, u "Parking servisu" ističu kako je to urađeno sa namerom da se spreči nepropisno parkiranje kola na trotoaru. Jedan red nije bio dovoljan, smatraju oni, pa su postavili i drugi i to nasred prostora za pešake, iako je Zakonom propisano da širina trotoara mora da bude najmanje 1,5 m.

Prvo je postavljen niz stubića neposredno uz parking mesta. Međutim, kako su i nakon postavljanja stubića korišćeni bočni prolazi, pa su vozači svoja vozila nastavili da parkiraju između drvoreda, izdat je nalog da se naknadno postave dodatni stubići i sa druge strane, s tim da je ostvaljen prostor na trotoaru za nesmetani prolazak pešaka - kazali su u "Parking servisu".

Sporni metalni stubovi, navode u "Parking servisu", postavljani su od 1. do 3. marta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    06:52 // 8. 4. 2017.

    Prosto je neverovatno da se Konstantin ovde rodio?!

  • Moj nis

    18:21 // 7. 4. 2017.

    Podrzavam postavljanje stubica svuda gde se uzurpiraju ti trotoari.
    A posebno sve pohvale za danasnje postavljanje zastitne ograde po sredini ostrva na bulevarima kako bi se sprecili nesavesni pesaci da pretrcavaju 4 trake gde im padne napamet. A svuda im pada.

    • Ivan Milovanovic

      14:26 // 8. 4. 2017.

      Da li su postavili stvarno?! Ima da slavim. Pa mi za drugacije nismo, i kod suda treba da se produzi do kraja, ma gde se prekine ograda tu pretrcavaju. Nego treba duz trotoara da ih postave, pa kad upale 4 migavca ne mogu da se popnu na trotoar i u pekaru. Samo okovi i rampe za nas, nismo za drugo.

  • zaludnog sveta ima

    14:38 // 7. 4. 2017.

    i oklen ti stubići sad...?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: