Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:02, 1. 9. 2023.

| Društvo

Student iz Niša priveden u Beogradu, oduzeti mu posteri sa karikaturama Vučića, Gašića i Vulina

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Dimitrije Dimić
Kaže da i dalje ne zna zašto je bio priveden; ilustracija; foto: JV / Jelena Mišić

Student iz Niša Dimitrije Dimić, koji je štrajkovao glađu u Beogradu i lepio postere podrške inspektorima koji su otkrili “Jovanjicu” u Nišu, priveden je juče na Vračaru, kako kaže, bez objašnjenja zbog čega. Tvrdi da je u stanici proveo četiri sata, da su mu policajci oduzeli plakate iz ranca i pokazali da je njegova fotografija u njihovoj Viber grupi, kao i da tu piše “na licu mesta privodi”.

Hodao je stepenicama kod Bokeljske petlje, počinje priču Dimitrije, kada je osetio da ga je neko povukao za ruku.

Imao sam slušalice u ušima i samo sam osetio da me neko vuče. Okrenuo sam se i video policajce. Skidam slušalice i čujem kako viču: “Evo ga”. Pitao sam šta je bilo i rekao da je sigurno neka greška. Rekli su da nije i pokazali mi moju sliku u nekoj njihovoj Viber grupi, gde piše nešto kao “na licu mesta privodi”. Nisam mogao da verujem - kaže on.

Tražili su mu, dodaje, da otvori ranac, pa da pokaže ličnu kartu, a on je tražio da pozovu šefa stanice. I on je došao, proverio Dimićevu ličnu kartu i rekao da sa njom nešto nije u redu i da moraju da ga vode u stanicu. Međutim, nije očekivao da će ga voziti u marici, sa lisicama na rukama.

Pitao sam: “Šta sam uradio, zašto me tretirate kao kriminalca ako je problem samo lična karta?” - navodi Dimitrije.

U stanici je, kaže, pokušavao da im objasni da nije uradio ništa loše i protivzakonito, ali i da sazna zašto je tu.

Niko od njih nije znao da mi kaže zašto sam tu, iako je to prva stvar o kojoj treba da me obaveste kad me liše slobode. Hteli su da mi pišu prijavu za opiranje od hapšenja. Rekao sam policajcu da ga nisam čuo kad me je zvao jer sam imao slušalice u ušima - priča Dimić.

Oduzeti su mu plakati kakve je ranije lepio po Nišu, a na kojima su karikature Aleksandra Vučića, Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina, kao i podrška inspektoru Slobodanu Milenkoviću.

Imam ranu na ruci koja je nastala kad su mi stavljali lisice, pa ću ići u Vojnu bolnicu da mi to evidentiraju - dodaje Dimić.

Tvrdi da nije dobio ni prijavu, ni nalog, čak ni klasifikaciju dela, već samo papir sa informacijama o pravima dovedenog lica i potvrdu o oduzimanju predmeta.

Na pitanje zašto je Dimić bio proveden iz MUP-a Južnim vestima nisu odgovorili do objavljivanja teksta.

Podsetimo, Dimitrije Dimić je danima protestovao ispred Predsedništva u Beogradu zbog neispunjenja zahteva sa protesta "Srbija protiv nasilja", na kojima je bio i govornik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vera

    05:40 // 3. 9. 2023.

    Piśete gluposti. Kako moźe da "isprovocira" policiju da ga privede kad policija radi po naređenju i obavezno po zakonu? Ako je istina da su mu pokazali i njegovu sliku i naređenje "privesti odmah" onda su imali naređenje, nije on ništa "isprovocirao"! Priveli bi ga i da je na ulici jeo sladoled. I po kom to zakonu policija privodi građane zbog crteźa, karikature, drugačijeg mišljenja? Gluposti.

    • Naissus

      10:51 // 3. 9. 2023.

      Pitaj si precednika. On znaje najbolje

  • Objektivac

    16:33 // 2. 9. 2023.

    Povreda ugleda i časti može biti učinjena na različite načine a najčešći je putem uvrede.Uvreda može biti upućena i neverbalno, kao što je na primer, udaranjem šamara, polivanjem vodom, CRTEŽOM, KARIKATUROM ili na neki drugi način. Samim tim, po zakonu, dečko jeste načinio prekršaj izvodivši javno i imajući u posedu te karikature, ALI - To se resava sudskim postupkom, ne privodjenjem..

    • Bivsi sudija

      20:08 // 2. 9. 2023.

      Jel to vazi za tvoju omiljenu emisiju na Pinku, Zadrugu ?

  • Jug

    13:17 // 2. 9. 2023.

    Nemoj da se boriš za mene meni je dobro.

    • Polutan

      20:06 // 2. 9. 2023.

      Brate,idemo na mitinzi, super je, kad bi otisao u Beograd ? Mlogo velika varos, svidja mi se ! Dobro je, malo minimalac,malo poljoprivreda, kakvo oce ovija, da nam oduzmu sendvici i putovanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: