Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:42, 2. 4. 2019.

| Društvo

Studenti iz Beograda pošumljavaju i čiste Staru planinu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Pošumljavaće se u selu Dojkinci
Pošumljavaće se u selu Dojkinci; Ilustracija; foto: Lj. M.

Putem Stare planine krenuće 50 studenata Šumarskog fakulteta iz Beograda koji će tokom 3 dana akcije “Tvoj život su tvoja dela” pošumljavati planinu i čistiti njene reke i potoke.

Studenti će od 11. do 14. aprila biti smešteni u Planinarskom domu, prvog dana obići će selo Dojkinci i okolinu, a sa pošumljavanjem će krenuti sledećeg dana.

Jedan od organizatora akcije, Nikola Popović, student prodekan Šumarskog fakulteta, kaže da je ovo postala već tradicionalna akcija, te da svake godine sve više studenata dolazi na Staru planinu.

Drugog dana boravka pošumljavače se oni delovi gde odredi JP Srbijašume, dok će se trećeg dana čistiti vodotokovi u Parku prirode Stara planina. Pomoćiće nam đaci i profesori iz srednjih škola u Pirotu, kao i radnici Srbijašuma i Vodoprivrede - kaže Popović.

Studenti će urediti i dvorište Planinarskog doma, a kako dodaje Popović, očekuju da im se pridruže i meštani sela, jer "raste ekološka svest ljudi koji žive pored reka i u zabačenim planinskim selima".

Akcija je rezultat saradnje JP Srbijašume koje će obezbediti sadnice, Šumarskog fakulteta koji obezbeđuje prevoz i Turističke organizacije Pirota i Grada Pirota koji su zaduženi za smeštaj i hranu učesnika.

Podsetimo, ovo nije prvi put da studenti beogradskog univerziteta posećuju Staru planinu i selo Dojkinci, sredinom aprila studenti i profesori sa Arhitektonskog fakulteta uredili su Dom kulture u istom selu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mile

    15:49 // 2. 4. 2019.

    Od čega će čistiti njene reke i potoke, nije valjda da su investitori MHE bacali smeće u rekama i po livadama Stare lepotice?

    • SAŠO

      16:54 // 2. 4. 2019.

      Da. Nisu. Kada ti investitori završe svoje, neće više biti nikog da baca smeće. Niti seljaka, niti svih meraklija iz betonskih džungli željnih malo čistog planinskog vazduha. I vode, koja ne miriše na vojvođanski, dunavsk ili ne znam koji mulj... Kada otopli, nahrle sa svih strana i hvala Bogu, dobro došli su. Jedino pomanjka ono "OSTAVI IZA SEBE ONAKO KAKO ŽELIŠ DA GA PONOVO ZATEKNEŠ"!

    • Aleksandar Đorđević

      17:35 // 2. 4. 2019.

      Bote, trč po sendvič.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: