Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 18. 4. 2017.

| Društvo

Studenti najavili “dodelu diploma” na večerašnjem protestu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Novi protest u Nišu zakazan za večeras; foto: Vanja Keser
Novi protest u Nišu zakazan za večeras; foto: Vanja Keser

Pored uobičajene šetnje “protiv diktature”, na večerašnjem protestu Nišlije najavljuju performans “svečane dodele doktorskih diploma svim zainteresovanim građanima”. Protest “protiv medijskog mraka i slepe poslušnosti političkoj eliti” zakazan je za večeras od 18 sati, a okupljanje je na Trgu kralja Milana.      

Nakon pauze zbog uskršnjih praznika, nekoliko stotina Nišlija je u ponedeljak 17. aprila ponovo izašlo na ulice i pored uobičajenih transparenata, postavili su pitanje i gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću da li je i njemu smanjena penzija koju prima kao vojni invalid. 

Za večeras je najavljen novi protest na koji pozivaju sve koji su nezadovoljni trenutnom socijalno-političkom situacijom u zemlji.

Govorićemo i o razlozima za izlazak na ulicu, pitanjima legaliteta i legitimiteta ove vlasti. Ovo nije samo studentski protest i svi koji bi da se bore protiv medijskog mraka i slepe poslušnosti političkoj eliti su dobrodošli da nam se pridruže - najavljuju demonstranti.

Podsetimo da su protesti širom Srbije “protiv diktature” počeli nakon predsedničkih izbora koji su održani 2. aprila. Masovniji protesti održani su u većim gradovima u Srbiji, a nakon pauze zbog praznika demonstranti su ponovo izašli na ulice.

Pored zahteva koje su predložili beogradski, a prihvatili niški demonstranti, kao što su ostavka celog političkog vrha na čelu sa Aleksandrom Vučićem, smena članova RIK-a, REM-a, predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i rukovodstva RTS-a, Nišlije su nedavno iznele i lokalne zahteve za koje kažu da će se boriti dok ne budu ispunjeni.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dipl ing el. Ivan

    14:20 // 18. 4. 2017.

    Hocu i ja neki doktorat, kao ovi nasi politicari i rukovodioci. Trazili mi 5 hiljada evra, a veceras dobijam gratis. Super, dolazim obavezno.

  • MR

    13:43 // 18. 4. 2017.

    a da li ĆE te da delite i diplome mastera koje vi dobijate na fakultetima za tri godine samo što odete na fakultet a vi vec dobijate zvanje ma dajte molim vas

    • Antibot

      16:21 // 18. 4. 2017.

      A da li će te Vi da dobijete sendvič za ovaj komentar?

  • salex

    13:39 // 18. 4. 2017.

    Ako su sa dokazom o plagijatu dolazim. Ionako mi ova sa državnog fakulteta ničemu ne služi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: