Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 29. 2. 2020.

| Društvo

Studenti niškog Pravnog najbolji na takmičenju u debati "Karl Poper"

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
karl poper niš
Nišlije ponovile uspeh kolega iz 2015. godine, foto: Pravni fakultet Niš

Među 8 ekipa koje su učestvovale na Međunarodnom takmičenju u debati “Karl Poper”u Severnoj Makedonije, najbolji su bili studenti niškog Pravnog fakulteta.

Ekipu niških studenata - Vladislavu Stamenković, Luku Filipovića i Marka Nedeljkovića, pripremao je profesor Ivan Ilić, a u timu kažu da su srećni jer su ponovili uspeh od pre 5 godina.

Ponovili smo uspeh iz 2015. godine kada je tim sa našeg fakulteta pobedio na istom takmičenju - kažu oni.

Pored Srbije, takmičili su se i studenti iz Češke, Albanije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Italije i Severne Makedonije.

Pravo da učestvuju na takmičenje Nišlije su stekle na kvalifikacijama decembra 2019. godine, a do finala u "Karl Poper" debati stigli su pobedama nad ekipama iz Bugarske i Bosne i Hercegovine.

Grad Kavadarci u Severnoj Makedoniji bio je domaćin takmičenja od 17. do 21. februara, a organizovale su ga Hate Fighters Network, Moot Court, niški besednički klub Iustitia i Pravni fakultet Niš, u okviru Erasmus plus projekta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • peki

    16:46 // 29. 2. 2020.

    svako ko je ogorcen na bogataški profesorski kadar sa dvostrukim aršinima, nikom nece preporuciti prava. zato se sa privatnih štancuju advokati.

  • RAZUM

    15:18 // 29. 2. 2020.

    Pravni fakultet u Nisu je nazalost postao leglo korupcije profesorskog kadra, koji je i zdravstveno diskutabilan. Zato nema studenata.

  • djonda

    12:46 // 29. 2. 2020.

    sto dalje od pravnog fakulteta, javna je tajna kako su ga mnogi zavrsili, ciji su roditelji na polozaju. imaju 100 studenata po godini... a nekad 700

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: