Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 17. 11. 2022.

| Društvo

Studenti niškog fakulteta prikupljaju paketiće za decu sa Kosova i Metohije i iz Huma

Autor:Lana StanisavljevićIzvor:Južne vesti
paketici za decu
Paketići sakupljani i prošle godine; foto: Instagram profil Saveza studenata Filozofskog fakulteta u Nišu, printscreen

Svako ko može i želi, biće u mogućnosti da do 25. decembra donira slaniše, slatkiše, školski pribor, knjige ili novac studentima Filozofskog fakulteta u Nišu koji će napraviti paketiće za decu sa Kosova i Metohije i iz niškog sela Huma. Kako najavljuju iz Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta, biće organizovane i akcije i postavljeni štandovi u gradu.

Članica Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta u Nišu Anđela Lazić kaže da je akcija u organizaciji SKONUS-a, a u Nišu se sprovodi od 2020. godine. Inicijativa je potekla od studenata Pravnog fakulteta u Novom Sadu, a ideja je bila da se i studenti ostalih univerziteta uključe da bi se prikupilo što više paketića. Prošle godine su pored dece sa Kosova i Metohije paketiće dobila i deca u domu "Duško Radović".

Kako kaže, paketići su univerzalni, sadrže slaniše, slatkiše, školski pribor, knjige i slično.

Prikupljanje sredstava za njihovu izradu krenulo je ove nedelje i trajaće do 25. decembra, a mališani će ih dobiti 14. januara. Prilog je moguće ostaviti u kutiji koja će do kraja akcije biti u holu Filozofskog fakulteta - kaže Anđela.

Osim ostavljanja priloga u kutiji, moguće je donacije priložiti tokom brojnih aktivnosti koje se pripremaju.

Očekuju nas dva humanitarna predavanja na fakultetu, žurka, veče poezije na kojem će učestvovati studenti sa svih jezičkih departmana, kviz znanja, karaoke, veče bilijara i pikada i druge aktivnosti. Što se tiče konkretnih donacija, poslali smo mejlove nekim firmama. Još je rano da nam potvrde, ali nadam se da će odgovor biti potvrdan, kaže Anđela.

Članica Studentskog parlamenta Magdalena Kostić kazala je da je ovo nešto što organizuju studenti, ali ovom prilikom poziva sve ostale da se priključe akciji.

Ova akcija je za mene posebno draga i važna, neko sam ko dolazi sa prostora Kosova i Metohije, pa znam koliko će mališanima u tim enklavama biti značajno što će ih studenti iznenaditi i što će imati priliku da vide da neko misli na njih. Humanost ne treba da zna za granice i kad imamo priliku, treba da se uključimo, jer tako sebi pokazujemo koliki smo ljudi i koliko nam je srce - kaže ona.

Dodaje da ova akcija treba da podstakne da se iz godine u godinu organizuje nešto na višem nivou gde će moći da se uključi što više škola i obezbede paketići i za tu decu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dipl.ing.arh.

    19:26 // 17. 11. 2022.

    E, moji studenti... Sakupljate paketiće?
    Lepo.
    Ali nameće mi se pitanje: da li je to vaš domet? Tangira li vas nešto u ovom društvu, da li vam smeta nešto? Ili vam je sve potaman?
    Ima li slobodarskog akademskog duha u vama ili nemate ono što smo mi 90-ih imali?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: