Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 30. 9. 2022.

| Društvo

Studenti se vraćaju na fakultete, počele svečane dodele indeksa

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
studenti
Studenti se vraćaju na fakultet; foto: ilustracija/flickr - Jirka Matousek

Dve godine od kako su zbog epidemiološke situacije, akademska predavanja prešla u virtualni svet, studenti se ponovo vraćaju u svoje amfiteatre i učionice. 12 fakulteta niškog Univerziteta prvi semestar otpočeće 3. oktobra kada će na većini njih biti organizovana i svečana dodela indeksa.

Zbog situacije sa kovid virusom od 2020. godine, niški studenti uglavnom su pratili predavanja onlajn. Kako su se sada stekli uslovi za nesmetano odvijanje neposredne nastave, vrata niških fakulteta ponovo su otvorena za studente.

Za sada je plan da se krene sa neposrednom nastavom i predavanja i vežbi, ukoliko dođe do eventualnog nekog pogoršanja epidemiološke situacije, mi ćemo da reagujemo u skladu sa preporukama Ministarstva - rekli su sa GAF-a.

Akademska godina za brucoše na svim fakultetima koji pripadaju Univerzitetu u Nišu, počinje 3. oktobra, kada i svečana dodela indeksa na većini fakulteta.

Ceremonija na Medicinskom fakultetu održana je juče, 29. septembara, a studenti Elektronskog, Prirodno-matematičkog i Fakulteta zaštite na radu, svoje indekse su dobili svoje indekse.

Kada je reč o početku semestra za starije studente, na većini fakulteta oni će krenuti 10. oktobara, osim studenata Mašinskog fakulteta gde godina počinje 17. oktobra.

Među 14 fakulteta koji su po okriljem Univerziteta u Nišu su i Tehnološki fakultet u Leskovcu gde godina počinje 3. oktobra, Pedagoški fakultet u Vranju i Poljoprivredni fakultet u Kruševcu gde još nisu donešene konačne odluke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dalibor

    18:01 // 30. 9. 2022.

    Svaki student po dinar da pomogne Rektoru

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: