Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 9. 5. 2019.

| Društvo

Studenti tvrde da moraju da napuste dom zbog parade, nadležni kažu "ne svi"

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
vojnici i dom
Nadležni kažu da će samo nekolicina studenata morati da napusti sobe; foto: JV/V. M.

I dok pojedini studenti tvrde da na dan vojno-policijske parade treba da se isele iz doma kod Gradskog polja u Nišu i da u sobe mogu da se vrate tek kada se sve završi, direktor Studentskog centra Rade Rajković tvrdi da te informacije nisu tačne, ali da će deo studenata ipak morati da napusti svoje sobe na par sati zbog bezbednosti.

Studenti koji žive u domu gde su u toku poslednje pripreme pred sutrašnju paradu, koja počinje u 11 sati, kažu da dok traje manifestacija ne mogu da borave u svojim sobama.

Pojedini tvrde da im je rečeno da izađu iz doma još u 7 sati, a deo njih kaže da mogu da se vrate čim parada prođe, drugi da u sobe mogu tek tokom večeri. obavestenje dom Studenti tvrde da je ovo obaveštenje do juče bilo na vratima studentskog doma; foto: čitalac

Zašto? Ne znamo odgovor na to pitanje. Bilo je priče da je dom potreban vojnicima. Žurke u domu su odložene posle petka, sve treba da stane do tad. Da li je ovo humano? Možda će nam i predavanja biti odložena, zašto da ne - kažu studenti.

Da sutra neće biti selidbe studenata i da ih očekuju minimalne izmene zbog bezbednosti - tvrdi direktor Studentskog centra Rade Rajković. Ipak, studenti čije sobe gledaju ka bini će morati da ih napuste na par sati.

Pedesetak studenata iz vertikale koja gleda prema bini će biti premešteno kod kolega, odnosno u zajedničkim prostorijama. To je sat i po dva dok traje manifestacija ništa više i to je samo zbog njihove bezbednosti - tvrdi Rajković.

Rajković kaže da studentima neće biti zabranjeno da ulaze i izlaze u dom dok traje parada, da će moći i do menze koja radi standardno, a da će policajci biti na ulazu i kontrolisati, te da možda neće biti moguće da ih u tom terminu neko obiđe.

Informacije koje su studenti preneli novinarima, Rajković osenjuje kao šalu.

Klinci vole da se šale, ali sve će da bude redovno. Samo ta vertikala koja gleda prema bini, zbog stakla i sve ostalo, ipak lete i helikopteri i sve ostalo samo zbog toga će deca biti u učionici. Neki će biti na predavanjima, mnogi će verovatno da siđu da gledaju paradu jer je zaista zanimljiva, naročito za mušku decu. Ipak je velika stvar to što je parada u Nišu, da pokažemo da se vojska vraća na visine i domete koje smo nekada imali - dodaje Rajković.

Podsetimo, zbog sutrašnje parade "Odbrana slobode" je danima saobraćaj oko Gradskog polja blokiran, a vojnici i policajci se pripremaju u blizini niškog naselja "Stevan Sinđelić", pa je i u ovom delu Niša od početka nedelje "vanredno".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    21:16 // 10. 5. 2019.

    "... I sve ostalo …"
    Sta je to "sve ostalo" gospodine Rajkovicu??

  • bre

    13:21 // 10. 5. 2019.

    umesto da pozovete ministre posle parade na jedan rucak u menzu vi se tu nesto zalite

  • Brdo-Brioni

    13:19 // 10. 5. 2019.

    Parada Ujedinjenih nacija. Pokazali smo da mozemo zajedno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: