Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:08, 1. 10. 2020.

| Društvo

Studentima niškog DIF-a cena prijave po ispitu povećana dva puta

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
dif-maj2018-foto-jcm
Uvećane cene prijave ispita; foto: JCM

Nakon što je pojedinim niškim studentima povećana cena upisa tokom virusa korona, na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja dva puta je skočila cena prijave ispita i sada umesto 1.000 dinara, odnosno 2.000 ukoliko su ispit prijavili više puta, studenti će plaćati 3.000 po ispitu, odnosno 4.000. Portparol DIF-a Zdravko Stojnić navodi da je odluku doneo Savet fakulteta, te da ne zna koji je razlog povećanja cene.

Studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, žale se jer im je, kako kaže jedna studentkinja, dva puta povećana cena prijave po ispitu za drugi oktobarski ispitni rok. Sa 1.000, kako je bilo prethodnih godina, na 3.000 dinara, te od 2.000 za ispite koji su prijavljeni više od četiri puta na 4.000 dinara, što važi i za one koji su na budžetu i na samofinansiranju.

Nakon obaveštenja Fakulteta o promenama, tvrdi, na onlajn prijavi ostala je stara cena, te je veliki broj studenata tako prijavilo ispite, a da su kasnije morali da doplaćuju na šalteru.

Oni su otvorili to onlajn, ja sam ušla i prijavila, znači jedan je ispit koštao 1.000, drugi 2.000 dinara. Međutim, studenti su zvali da pitaju da li je možda došlo do smanjenja cene ispita u drugom oktobarskom roku, oni su rekli da nije - objašnjava studentkinja.

Obrazloženje što je cena dva puta povećana studenti, kaže ona, nisu mogli da dobiju na Fakultetu, a Studentski parlament je uputio molbu nadležnima da se smanji. Molba nije uslišena.

Pravi razlog ne zna ni portparol DIF-a Zdravko Stojnić, ali navodi da je Savet fakulteta odluku o povećanju cene doneo regularno.

To ne znam zaista, ne mogu da razgovaram o tome. To je takva odluka Saveta, koja je po zakonu kako oni kažu, i to je to - kaže Stojnić.

Podsetimo, nedavno su se pojedini studenti Akademije strukovnih studija žalili što im je skoro sedam puta povećana cena upisa i to u vreme virusa korona.

Niški studenti su zbog epidemije zahtevali i da im se smanje troškovi studiranja, te su se priključili inicijativi za smanjenje školarine od 30 odsto za narednu fakultetsku godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    20:16 // 1. 10. 2020.

    PR ne zna ??? Ali,zna kad je plata ! Mozda je Djilas umesao prste?

  • Tex

    16:57 // 1. 10. 2020.

    Da Imam Fakultet...

  • Majka studenta

    15:43 // 1. 10. 2020.

    Draga deco, blokirajte fakultet.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: