Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 21. 2. 2024.

| Društvo

Studentski dom će biti izgrađen u Nišu, obećava premijerka i “traži vreme” da odluče kako

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Studentski dom
Završetak projekata iz 80-ih podrazumeva i Studentski dom u Nišu; foto: J. Ž.

Studentski dom kod tehničkih fakulteta u Nišu, čiji je kamen temeljac položen još krajem 2009. godine, a čija se izgradnja odlagala nekoliko puta, a čija je izgradnja poslednji put najavljena za jul 2024. godine, ali kako je premijerka Ana Brnabić u Nišu obećala, ne navodivši rokove, biće izgrađen uskoro, ali traži malo vremena da odluče kako će to uraditi. A obećala je stanove za mlade naučnike i bolje uslove za PMF.

Ana Brnabić Moraju da odluče kako će završiti Studentski dom"; foto: Nikola Đukić U zacrtanom razvojnom putu Niša iz 2016. godine kako je to nazvala Brnabić, odlučeno je kako će Niš, kao savremeni grad tehnologija izgledati, među kojima su i Studentski dom, koji je deo projekata započetih 80-ih godina a koji nisu završeni.

Studetski dom je važan da bismo mogli da upišemo više studenata. Važan je i što ne možemo da ostavimo zgrade u sivoj zoni, kao spomenike naše nekadašnje neažurnosti, neprofesionalnosti i neodgovornosti i neozbiljnosti i garantujem da ćemo naći načina da to i završimo kao i stanove za mlade naučnike, kao što smo završili u Kragujevcu - rekla je Ana Brnabić.

Ona je rekla da će Studentski dom biti zaduženje Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Zamolila sam ministarku Jelenu Begović da sa svojim timom to završi zato što je to, ne samo neophodno, za dodatne kapaciteta fakulteta, nego i za dalji razvoj Niša, svojevrsnog centra za savremene tehnologije u Republici Srbiji, a nadam se uskoro i u ovom delu Evrope. Daćete nam još malo vremena da odlučimo kako ćemo to završiti, ali garantuje da će biti završeno u kratkom roku - rekla je Brnabić.

Kada je govorila o Jeleni Begović, premijerka je istakla da je od nje saznala i to da je niški PMF jedan od najboljih i najkvalitetnijih fakulteta, ali da ima jako loše uslove za rad, te da će i poboljšanjem tih uslova pokazati koliko im je Studentski dom važan.

Podsetimo, direktor Studentskog centra Rade Rajković najavio je Studentski dom do jula 2024. godine, još 2022. godine i tom prilikom rekao da je projekat morao biti izmenjen jer je star, ali i to da je kovid kočio izgradnju. Kako je rekao, sama zgrada koštaće oko 5,5 miliona evra, a opremanje 400.000 evra.

Od početka izgradnje novog Studentskog doma u Gradskom polju promenilo se nekoliko ministara, a objekat je i dalje nezavršen. Jedan od razloga kašnjenja je izbor novih izvođača radova, a tadašnji ministar nauke i tehnološkog razvoja Ružić sada kaže da sredstva za nastavak radova postoje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    19:44 // 21. 2. 2024.

    da vide kako da zaokruže kombinaciju. narode osvesti se sve je to interes.

  • XxxL

    17:12 // 21. 2. 2024.

    Kada osnuju "SNS akademiju" u Nišu , tada će biti i dom završen ali samo za one koji imaju 4 razreda OŠŠŠ i primiće ih bez prijemnog ispita !

  • Robin Hud

    12:08 // 21. 2. 2024.

    Vreme pred izbore u Nisu kada se sve obecava i "kapom i sakom", ali bez namere da se i uradi. I studentski dom i ostalo bice zavreseno kada ode ova lopovska vladajuca sekta, a za premijerku je vev sve odzvonilo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: