Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:47, 29. 9. 2021.

| Društvo

Studentski dom i zgrada za mlade naučnike u Nišu gradilišta više od decenije, rok za završetak još nepoznat

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Studentski dom Nis, januar 2020, foto JV Vanja Keser
Nepoznato kada će biti završeni Studentski dom i zgrada za mlade naučnike u Branka Krsmanovića; foto: Vanja Keser

Pre 12 godina je položen kamen temeljac novog Studentskog doma kod tehničkih fakulteta u Nišu, dok je 13 godina prošlo od početka izgradnje stanova za mlade naučnike u nedovršenoj zgradi u Branka Krsmanovića i još nije poznato kada će ta dva objekta biti završena. Ministar prosvete Branko Ružić je istakao da je potrebno vreme za određene procedure, ali nije precizirao kada će objekti biti konačno izgrađeni i useljeni.

Od početka izgradnje novog Studentskog doma u Gradskom polju promenilo se nekoliko ministara, a objekat je i dalje nezavršen. Jedan od razloga kašnjenja je izbor novih izvođača radova, a ministar Ružić sada kaže da sredstva za nastavak radova postoje. 242228489_282221620412201_4115623954914685030_n Ministar o decenijskim radovima u Nišu; foto: T. T.

Okvirni sporazum sa Razvojnom bankom Saveta Evrope je ratifikovan prošle nedelje u parlamentu Srbije, očekujemo da upravo iz tih sredstava realizujemo jedan novi objekat u okviru kampusa studentskog grada u Beogradu, takođe završetak ovog studentskog doma u Nišu, koji će imati ako se ne varam oko 400 mesta... - kaže Ružić.

Iako je nedavno direktor Studentskog centra Rade Rajković rekao da će, ako ide sve po planu, dom biti završen naredne godine, Ružić kaže da će tokom ili početkom 2022. godine početi sa procedurama.

Dakle sredstva i uslova smo obezbedili kao Ministarstvo, sad je stvar do tih procedura koje su zakonom regulisane - kaže on.


Ružić: Frapantno je da jedino u Nišu nisu završeni stanovi za mlade naučnike

Ni posle 13 godina od početka izgradnje stanova za mlade istraživače i umetnike Univerziteta u Nišu koji imaju nerešeno stambeno pitanje, oni još nisu useljeni, a zgrada koja se pravi za njih svakim danom sve više zarasta u žbunje.

Ono što je za mene frapantno to je da je u Novom Sadu, da je u Beogradu, da u Kragujevcu to funkcioniše perfektno, da jedino u Nišu to nije bilo moguće. Ne želim da prebacujem odgovornost na bilo koga, niti na moje prethodnike, niti na prethodnike sadašnje gradonačelnice zato kažem, moramo zajedno da sednemo i da dođemo do rešenja, ne rešavaju se te stvari preko noći - navodi Ružić.

1280x0_VAK-6320 Stanovi i posle 13 godina od početka radova i dalje nezavršeni; foto: Vanja Keser Pre pet meseci je gradonačelnica Dragana Sotirovski istakla da je Grad zainteresovan da završi stanove za mlade naučnike u Ulici Branka Krsmanovića i da se, pored njih, u zgradu usele i mladi bračni parovi.

Ružić sada kaže da će gledati da zajedničkim snagama dođu do rešenja.

Videćemo kada i po kom modelu možemo da saniramo ovo pitanje, odnosno ovo usko grlo koje postoji već duži vremenski period, za sada ne mogu da vam dam relevantnu informaciju, jer postoje određene procedure koje su predviđene u tim slučajevima i moramo videti kako i na koji način zajedničkim snagama da dođemo do rešenja - dodaje.

Inače, završetak stanova za mlade naučnike i umetnike niškog Univerziteta već je više puta odlagan - zbog nedostatka para i pravnih problema, a za to vreme zgrada u Branka Krsmanovića i potez oko nje građani su proglaslili najnebezbednijim mestom u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • KaraTrace

    18:16 // 30. 9. 2021.

    Ceka se da Sotirovska Junior predje u naucnice.

  • kamenko

    08:23 // 30. 9. 2021.

    Ovaj Ružić od kada je avanzovao samo prodaje maglu. Imam utisak da je ljubomoran na Dačića i da bi želeo njegovu funkciju u sps stranci.

  • Dragan Cirkovic

    19:12 // 29. 9. 2021.

    Frapantni SNS gradonacelnici poslednjih 10 godina,dobice sada oni novac za zavrsetak objekata,a onda posto su naucili na SOCIJALNIM STANOVIMA,podelice ih deci,zetovima snajama,itd.To su sve naucnici i umetnici vredni postovanja i ako moze neki od 100 m2 za ZETA,da se nadje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: