Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 16. 4. 2013.

| Društvo

Subvencije za pirotske poljoprivrednike

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
DSC-1606.JPG
Ilustracija

U  opštini Pirot 51 selo pripada području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi prema pravilniku o određivanju područja sa otežanim uslovima proizvodnje i rada.

Ovim pravilnikom više od 20 sela ne pripada ovoj kategoriji, odnosno nema otežane uslove rada u poljoprivrednoj proizvodnji.

- Poljoprivredni proizvođači u selima sa otežanim uslovima rada subvencije će ostvarivati po blažim kriterijumima, dok će proizvođači u selima koja nisu kategorisana kao sela sa otežanim uslovima rada imati pooštrene uslove za ostvarivanje subvencija -  kaže Goran Popović, pomoćnik predsednika opštine Pirot za poljoprivredu. 2 Goran Popović

Opština je svojim budžetom pripremila i subvencije za stočare.

- Poljoprivredni proizvođači koji tokom ove godine budu kupili kvalitetne priplodne junice starije od 14 meseci ili kvalitetnu kravu do 5 godina, dobiće od Opštine Pirot povraćaj sredstava u iznosu od 50 procenata od iznosa u fakturi, a maksimalno do 100.000 dinara. Opština će sufinansirati i nabavku sitnih preživara, ovaca i koza, sa 5.000 po grlu - kaže Popović.

Tokom ove godine, na ovaj način, biće sufinansirani i pčelari i povrtari sa teritorije pirotske opštine.
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • najdan janackovic

    11:28 // 22. 5. 2013.

    gospodine popovicu ja sam iz temske zaineresovan sam za koze treba li ih kupiti ili i od koga posto se pominje racun ili vi dajete odgovor

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: