Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:56, 31. 12. 2021.

| Društvo

Sud o protestu Nišlijke: Dužnik nije isplatio sve i predmet je kod izvršitelja

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
sud
Predmet je kod izvršitelja; foto: T. T.

Dok Nišlijka Olgica Ignjatović tvrdi da je njen sin dug od 198.000 dinara od pre 25 godina sa kamatom isplatio, iz Osnovnog suda kažu da je veštačenjem utvrđeno da dužnik ipak nije platio ceo iznos i da je predmet kod izvršitelja.

Da je sve bilo po zakonu i da su stručnjaci veštačili u slučaju duga sina Ignjatovićeve koja je protestovala ispred Palate pravde, kažu iz Osnovnog suda. Kažu da je dužnik nekoliko puta tvrdio da je sve vratio, ali da je veštačenjem utvrđeno da nije isplatio glavni dug i zakonsku zateznu kamatu.

Angažovana stručna lica u predmetnim nalazima prikazivala su ukupnu visinu preostalog, neisplaćenog, iznosa duga i zakonske zatezne kamate. Imajući u vidu navedeno i shodno mišljenju stručnih lica, Osnovni sud je prihvatio date obračune, te je predloge izvršnog dužnika za obustavu izvršnog postupka odbio – navode u saopštenju.

Dodaju da je predmet sada kod izvršitelja.

Nakon što je na snagu stupio Zakon o izmenama i dopunama zakona o izvršenju i obezbeđenju, shodno odredbi člana 166 stava 1 ovog zakona, Osnovni sud u Nišu je spise predmeta ustupio javnom izvršitelju radi nastavka sprovođenja izvršenja - dodaju u saopštenju.

sud Olgica Ignjatović traži pomoć stručnjaka za pravne probleme; Foto: JVPodsetimo, Nišlijka Olgica Ignjatović protestovala je jer tvrdi da sud ne priznaje dokaze i traži da isplate i kamatu na kamatu. Navodi da je osnovni dug bio je 198.000 dinara, da su do sada isplatili više od 5 miliona, ali im traže još 3 miliona dinara.

Podseća i da je sve počelo kada je njen sin Vladan Ignjatović iznajmio 890 platičnih pivskih gajbi kako bi započeo posao, a koje su mu kasnije ukrali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ахм

    07:23 // 1. 1. 2022.

    После другог светског рата такве су називали правим именом-зеленаши...

  • Олгица Игњатовић

    03:54 // 1. 1. 2022.

    Потпарол нишког суда,изјавом да је вештачење супротно уставној одлуци и Закону о затезној камати исправно,потврђује повреду уставних принципа "анатоцизам"/на претходно обрачунату камату не обрачунава се камата/,номинализам,једнакост /на исти износ главног дуга,за исти период кашњења,по истом закону сви плаћају исти износ камате./
    Чији став је потпарол јеавно објавио?То је наставак правног насиља.

  • Milun Parking

    21:22 // 31. 12. 2021.

    izvršitelj ne može biti svako. Najvažnije je da mrziš svoj narod.

    • Smuk

      12:25 // 1. 1. 2022.

      Milun ... : Oooo, pa ti se "opravi" , hvala Bogu ! Kakav si bio , ipak ima nade za tebe !
      Nek' ti je sa srećom !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: