Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:19, 4. 6. 2015.

| Društvo

Sud odbio Vasiljevićevu tužbu protiv novinarke Blica

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Bratimir Vasiljević SNS Niš narodni poslanik
Zasada odbačena tužba; Bratimir Vasiljević

Navodeći da je optužena novinarka Ivana Anđelković tekst pisala na osnovu zvanične dokumentacije dostavljene iz "Jugoistoka" Osnovni sud u Nišu je odbio tužbu narodnog poslanika SNS iz Niša Bratimira Vasiljevića za "uvredu" i "iznošenje ličnih i porodičnih prilika".

U rešnju koje je potpisala sudija Valentina Miladinović Pešić između ostalog se navodi da novinarka pisanjem o Vasiljevićevim dugovanjima za struju nije ni na koji način ugrozila njegovu privatnost, niti zadirala u intimu.

Ovo je obrazložila stavom da porodični život obuhvata "odnose i pojave koje se javljaju u porodičnom krugu, odnose između bračnih drugova, između roditelja i dece, koji su takve prirode da su u interesu porodice i da ostanu u krugu porodice i da ne budu poznati drugim ljudima", dok lični život podrazumeva zadiranje u intimu poput seksualne orjentacije, bolesti, navika... 

Imajući u vidu navedeno, radnje koje se okrivljenoj stavljaju na teret ne predstavljaju takve navode koji bi se ticali porodičnog, niti ličnog života privatnog tužioca - piše u odluci Suda.

Na kraju dokumenta je navedeno da odluka nije konačna i da Vasiljević ima prava da se u roku od 3 dana žali Višem sudu.

Inače, Vasiljevićeva tužba protiv novinarke Ivane Anđelković je usledila nakon serije tekstova u kojima je, pozivajući se na podatke koje je dobila iz Elektrodistribucije, početkom 2015. godine pisala da je narodni poslanik "krao struju" i da ima ogroman dug za struju.

Vasiljević je ubrzo optužio novinarku da su podaci koje je objaviljivala neistiniti, da mu je time "vređala čast i ugled" kao i da je zbog toga "pretpeo strah visokog intenziteta", zbog čega mu je bilo ugroženo zdravlje.

Podsetimo, Južne vesti su još septembra 2014. godine objavile da je Vasiljević, koji je u to vreme istovremeno bio narodni poslanik i predsednik Skupštine niške Opštine Pantelej, dugovao za struju preko milion dinara i da mu je "brojilo bilo zatečeno bez plombe".

Vasiljević je tada potvrdio objavljene informacije, ali se branio tvrdnjom da živi u stambenoj zgradi i da ne zna ko mu je skinuo plombu sa brojila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Зоран Васиљевић

    11:41 // 8. 6. 2015.

    Бата Васиљевић је ругло СНС. Са њим, као чланом, СНС сигурно губи одређен број гласова.

  • SESTRA JORGOVANKA (KC)

    09:35 // 7. 6. 2015.

    Baš je ko šećer. Zavidim Pantelejcima, jer je kod njih uvek zabavno.

  • Bica

    20:42 // 6. 6. 2015.

    Bravo Ivana , jedina si koja realno izvestava iz Niša a ne ovi lokalni plaćenici, svaka čast ,imaš punu podršku, samo nastavi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: