Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:47, 10. 3. 2015.

| Društvo

Sud potvrdio: Bradić nelegalno smenjen sa čela niškog RFZO

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-blagoje-bradic-ZZS.jpg
Blagoje Bradić smatra da je smenjen zbog dnevno-političkih interesa SNS-a

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je prvostepenu odluku Višeg suda da je smena Blagoja Bradića sa mesta direktora niške filijale RFZO bila nelegalna. Ipak, on se neće vratiti na čelo ove ustanove jer mu je mandat istekao dok je čekao presudu.

Žalbu RFZO je Apelacioni sud odbacio i presudio da je Bradić smenjen mimo zakona i “bez navođenja razloga za smenu”.

Prema rečima Bradićevog advokata Aleksandra Kuljaka, pravda je ovim na neki način zadovoljena, “jer za njegovu smenu nije postojao nijedan zakonom propisan razlog”.

Očigledno je da se radilo o politički motivisanom delovanju sa namerom da se na nezakonit način pre isteka mandata smeni legalno izabrani direktor i na njegovo mesto mimo zakonske procedure postavi partijski kadar - kaže Kuljak.

Kako objašnjava, s obzirom na to da je Rešenje o razrešenju poništeno, “logična posledica poništenja nekog akta jeste vraćanje u pređašnje stanje, a to bi značilo vraćanje na rad”. Međutim, odluka Apelacionog suda je stigla sredinom februara, prema rečima advokata, nakon isteka Bradićevog mandata koji je trebalo da traje do 31. decembra 2014. godine, pa je sada nemoguće da se vrati u direktorsku fotelju.

Slučaj se, kako kaže, u ovom delu vraća Višem sudu na ponovno suđenje, a Kuljak najavljuje pokretanje postupka za naknadu štete, koja, tvrdi, neće biti zanemarljiva jer će RFZO morati da, pored sudskih troškova, Bradiću nadoknadi i sve izgubljene zarade.

Blagoje Bradić, inače narodni poslanik političke organizacije Zajedno za Srbiju, kaže da je zadovoljan ovakvom presudom.

Zadovoljan sam jer se dokazalo da je smena služila da se sprovode dnevno-politički interesi Srpske napredne stranke - kaže Bradić.

Podsetimo, Blagoje Bradić je na mesto direktora niškog RFZO došao nakon konkursa 2010. godine.

Međutim, krajem avgusta 2013. godine je smenjen pre isteka mandata bez obrazloženja, a na njegovo mesto je došla Svetlana Milijić, inače sestra predsednice gradske Komisije za izbor direktora javnih preduzeća i aktuelne šefice kabineta gradonačelnika Niša Zorana Perišića, Sanje Milijić. Nova direktorka je postavljena na predlog SNS-a. 

Viši sud je rešenje o Bradićevoj smeni poništio sredinom prošle godine uz obrazloženje da je “smena nezakonita jer nisu navedeni razlozi za nju”  te da je “Fond u obavezi da Bradića vrati na direktorsko mesto", nakon čega je predmet predat Apelacionom sudu koji je potvrdio nezakonitost smene. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    07:07 // 11. 3. 2015.

    Znaci:Opet iz naseg dzepa.

  • Pop

    13:35 // 10. 3. 2015.

    I šta da radimo sada. Oće li pare da da onaj ko je grešku napravio i da odgovara za to što je učinio ili svi mi poreski obaveznici.
    Ajde botovi obrazložite ovo...

  • dušan

    13:21 // 10. 3. 2015.

    Bravo!. Izgleda da se polako budimo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: