Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 8. 10. 2010.

| Društvo

Sud tri puta naplaćivao isti dug

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Ratko Ilić sa advokatom Dragutinom Vidosavljevićem

VLASOTINCE – Iako je dug, koji je bio zaračunat 1995. godine davno isplatio Komunalnom preduzeću, Ratku Iliću, penzioneru iz Vlasotinca, tu obavezu, koja je sa kamatama narasla na 74.000 nekadašnji Opštinski sud u Vlasotincu tri puta naplaćuje.

- Sve obaveze sam namiro na blagajni Komunalnog preduzeća gde sam radio i o tome posedujem urednu dokumentaciju. Nekoliko godina kasnije, tužen sam zbog duga od 1.420 dinara, koji je ubrzo narastao na 3.000 dinara. Po drugi put sam utužen zbog istog duga 2007. godine kada je potraživanje, čak i da ga je bilo, odavno moralo da zastari – kaže Ilić.

Time se ova drama vlasotinačkog penzionera ne završava, jer je Ratko Ilić morao na sud još jednom, ovoga puta zbog duga sa kamatom u iznosu od 74.000 dinara.

- Njemu nisu ni uručivali rešenja, a kao penzioner nije ni znao da su mi, po odluci suda, naplaćivali nepostojeći dug – kaže Dragutin Vidosavljević, advokat Odbora za ljudska prava, koga je sada Ilić nedanvo angažovao da ga zastupa pred sudom.

Vidosavljević nam pokazuje sudske odluke gde se vidi da je dug tri puta naplaćivan po istom rešenju.

-To je nečuveno. Tako nešto nisam imao u praksi. Ako ne uspemo pred domaćim sudskim organima, obratićemo se Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu – kaže Dragutin Vidosavljević, advokat Odbora za ljudska prava.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: