Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:05, 20. 10. 2020.

| Društvo

Suđenje zbog otkazane debate prošlo bez direktorke hotela Novice Tončeva i uz povlačenje svedoka

Autor:N. MitićIzvor:Južne vesti
Hotel New City
Suđenje proteklo bez direktorke hotela; foto: N. M.

Po tužbi Instituta za evropske poslove, zbog otkazivanja debate, suđenje hotelu New City nastavljeno je pred Privrednim sudom u Nišu, ali na ročištu se ispred tužene strane pojavio samo advokat. Direktor Instituta Naim Leo Beširi kaže da je tužena strana povukla predlog da bivši menadžer hotela bude svedok. Kao dokaz da je bilo havarije zbog koje je izostala debata iznet je račun za popravku, ali nije bilo traženog odgovora Elektrodistribucije i JKP Naissus-a koji potvrđuju da je havarija prijavljena.

Ročištu koje je bilo na pauzi zbog epidemije virusa korona nije prisustvovala direktorka hotela New City Monika Sotirova, iako je bilo planirano da se ona pojavi pred sudom, prepričava Beširi novinaru Južnih vesti, jer suđenje nije bilo otvoreno za javnost.

Beširi kaže da nije bilo ni drugog najavljenog svedoka hotela, koji je pred sudom tužena strana. Bivšeg menadžera hotela New City Nenada Rokvića su predložili, pa povukli.

On nije više u radnom odnosu sa hotelom, tako da je moguće da se tužena strana plaši njegovog iskaza. Naš pravni zastupnik je tražio da Sud ipak pozove Rokvića, jer on je bio taj koji je bio na licu mesta, komunicirao sa Institutom i on je bio taj koji je otkazao gostoprimstvo - objašnjava Beširi.

Zato je od sudije traženo da, kako kaže Beširi, u naredna 3 dana tužena strana dostavi imena osoba koje će svedočiti o situaciji zbog koje su završili na sudu.

Na suđenju su izostali i, dodaje, odgovori Elektrodistribucije i JKP Naissus-a na dopise njihovog advokata koji bi potvrdili da se zaista i desila havarija u hotelu na dan kada je trebalo da se održi debata.

Da pozovu i slikaju majstore kako nešto popravljaju na plafonu sale i da dostave medijima te slike iz kojih se, kako tumači, vidi da se radi o manjem kvaru zbog koga nije moralo da se otkaže gostoprimstvo, vidi kao krizni menadžment hotela.

Oni su dostavili račun neke firme da su oni izvršili neke promene. Čak i iz tog računa se vidi da to nije veliki da bi zaista mogao da pokrije poplavu, kako je nama predstavljeno i otkazano gostoprimstvo. Vlasnik te firme je pozvan kao svedok - objašnjava Beširi.

Vlasnik hotela Novica Tončev kaže da neće davati izjave dok se postupak ne završi.

Neću da komentarišem dok je sudski postupak u toku - kratak je Tončev.

Nastavak suđenja zakazan je za 19. novembar.

Otkazanu debatu trebalo je da moderira Olja Bećković, a o slobodi medija bilo je planirano da govore i profesor Čedomir Čupić, Milojko Pantić, Vesna Mališić i Ivan Ivanović, pred oko 200 posetilaca. Kao razlog otkazivanja iz hotela su naveli da je sala poplavljena i da događaj mora biti otkazan, dok je sa druge strane usledila polemika da li iza svega vid cenzure.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Putin

    08:56 // 21. 10. 2020.

    Nis pamti poplavu iz 1948. Mozda je tu uzrok problema u "elitnom" hotelu! Treba potraziti svedoke iz tog perioda!

  • Mara

    21:16 // 20. 10. 2020.

    To se i očekivalo

    • Goran

      09:26 // 21. 10. 2020.

      Dobar hotel

  • Nišlija

    18:18 // 20. 10. 2020.

    Nenad Rokvić je častan momak, ne treba sumnjati u njegov iskaz pred sudom. Verovatno ga je Tončev zato povukao kao svedoka

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: