Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:26, 17. 8. 2010.

Sukob Grada i Društva učitelja

Niš, Učiteljski dom; foto: skyscrapercity.com

Ko je vlasnik "Učiteljskog doma" u centru Niša, Grad ili Društvo novinara, moraće da presudi sud.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • hm

    08:41 // 18. 8. 2010.

    Vidi se Miletov uticaj!

  • sludjen

    09:17 // 18. 8. 2010.

    Pa zar ta zgrada nije poznata kao uciteljski dom? Iz tog razloga i treba da bude data na koriscenje uciteljima. Koliko je meni poznato grad jeste vlasnik svih objekata i njima upravlja Direkcija za imovinu ali se daju organizacijama na koriscenje, po jasnim pravilima.

    Ne tako davno je jos jednom gradskom mocniku (Banamenu) palo na pamet da uzima Dom planinara planinarima. Pa je bio tako pukao na izborima (2000) da su ga cak isterali iz njegove stranke.

    I zasto Milos izjednacava grad i Demokratsku stranku? Nije grad neposten vec ljudi koji ga vode. Sa DSom kao vodecom strankom.

  • Оставите и ви нешто иза вас

    13:24 // 18. 8. 2010.

    "Tačno je da je taj dom gradio nekadašnji sindikat prosvetnih radnika..." рече градоначелник и...остаде жив. Који бирократски, соц-реалистички, а у крајњој линији, нетачни речник, да би се рекло да су дом градили УЧИТЕЉИ. Уосталом и на самој згради то пише, а не ДОМ СИНДИКАТА ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА. Учитељски дом су градили учитељи, користили га скоро свих ових година, а ваљда ће тако бити и убудуће. "Нова" власт, ма која била, нека иза себе оставља своје трагове: где је зграда музеја, где је нова зграда библиотеке, где је реконструисани официрски дом, где је нова зграда опере, где је концертна дворана, где је сајам...??? Оставите на миру Учитељски дом.

  • nbozic

    14:37 // 17. 6. 2011.

    Učiteljsko udruženje za Niš i okolinu je pokrenulo inicijativu za podizanje Učiteljskog doma i 1922 osnovalo Fond. Zemlja je dobijena od opštine a posle godinu dana stvoren je i kapital od 89198 dinara. Okružni odbor okruga niškog dodeljuje još 50000 dinara pomoći.
    Izgradnja se odugovlačila 10 godina - izgleda da je i tada, kao i sada, bilo dosta lopovluka - kako od učitelja, tako i od tadašnje vlasti. Izgradnja je najzad započela zahvaljujući donacijama, našim i stranim, raznih radničkih i učiteljskih društava, bogatih pojedinaca...

  • nbozic (nastavak)

    16:40 // 17. 6. 2011.

    Čak su se prodavale i tzv. "ciglice" prosvetnim radnicima.
    Elem, Učiteljsko udruženje je sakupilo 367984 din, a još toliko Moravska banovina i drugi donatori - oko 700 000 din. Tako je 1930 god započela gradnja na placu poklonjenom od opštine grada Niša. Dom je bio osvećen 10.01.1933. god. a jedna manja prostorija je ustupljenaUčiteljskoj kreditnoj zadruzi. I tada je dakle, bilo visprenih "kontraverznih biznismena" iz vlasti i spremnih da drpaju. Pardon, pomognu prosvetarima.
    Pa jel' stvarno mislite da je i jednoj i drugoj strani stalo do prosvetara. Najverovatnije je u pitanju interes nekolicine koji ispred isturaju "poštenu inteligenciju". A odgovor je verovatno ne u samom Domu, koliko u prostoru - placu iza njega, na kome su se nekad održavali matinei, žurke, korzo...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: