Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 15. 6. 2018.

| Društvo

Sukob Jerkana i Banđura oko zapošljavanja u Domu zdravlja

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Banđur Gradsko veće
Banđuru nisu bili jasni podaci u izveštaju Doma zdravlja; Foto: JV/V. Milić

Izveštaj za 2017. i plan rada niškog Doma zdravlja za ovu godinu, izazvao je raspravu između direktora ove zdravstvene ustanove Milorada Jerkana i zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura na sednici Gradskog veća. Naime, dok je Banđur tražio pojašnjenja o planiranim zapošljavanjima u 2018, Jerkan je optužio zamenika gradonačelnika da je više puta tražio od njega “da se zaposle radnici”.

Banđur je tražio objašnjenje koliko će tačno ljudi biti zaposleno i kakva je njihova struktura, konstatujući da se iz gradskog budžeta od 2016. godine izdvaja sve više para za “bolju kadrovsku opremljenost u Domu zdravlja”.

Dodao je i da je od pre dve godine iz ove ustanove otišao 61 radnik. Osim toga, Banđura je interesovalo zašto Dom zdravlja u 2018. planira da smanji broj usluga za gotovo 24 %, u odnosu na broj koji su pružili građanima tokom prošle godine.

Međutim, Jerkan je svoje izlaganje počeo konstatacijom “Ista pitanja od istog čoveka”, što Banđur nije razumeo:

Ja ne znam šta to znači. Da li to znači da član Gradskog veća nema pravo da pita imenovanog direktora zdravstvene ustanove bilo šta, jer je početak vašeg izlaganja bila ta konstatacija? - pitao je Banđur. Jerkan Gradsko veće Jerkan optužio Banđura na sednici Veća; Foto: JV/V. Milić

Zato što najviše Vi tražite da se zapošljavaju radnici, zbog toga sam to rekao - odgovorio je Jerkan.

Gde tražim? - pitao je zamenik gradonačelnika.

Od mene lično, zvali ste me… - dodao je Jerkan.

Za ovo ćete biti tuženi, dobićete... - rekao je Banđur.

Ja ću Vas da tužim za neke stvari, zvali ste me u dva ili tri navrata…- kazao je Jerkan.

To nije tačno, Vi ste to rekli na kolegijumu kada ste bili, optužili ste sve članove gradskog veća, to je čista laž - kazao je zamenik gradonačelnika.

Pazite šta pričate, nemojte da lažete…vi još više lažete - rekao je Jerkan.

Ovu raspravu prekinuo je gradonačelnik Darko Bulatović, koji je tražio od Jerkana da se vrati na suštinu. Ipak, Banđur je nastavio sa pričom da je samo tražio objašnjenje vezano za tačku dnevnog reda sednice, a da je direktor Doma zdravlja “izašao iz teme”.

Osim što je odgovorio da postoje normativi koji propisuju kako se zapošljavaju lekari i da će ove godine eventualno biti prostora za nova angažovanja, Jerkan je rekao da se danas završava konkurs za pijem jednog ORL lekara kao i dermatologa.


Jerkan: Nestalo 20 miliona dinara

Dom zdravlja Niš Školski primer nepotizma; Dom zdravlja Niš Direktor Doma zdravlja je takođe kazao da je prošle godine “nestalo” 20 miliona dinara, koje je trebalo ova ustanova da dobije od Grada, odgovarajući na Banđurovu konstataciju da "rastu" transferi iz gradske kase.

Što se tiče nadoknade Grada, rekli ste pogrešne podatke, da je prošle godine bilo 42 miliona. Nije tačno, nego 36 miliona plus 20 miliona za popravke ustanove. Ne znam kako je nestalo tih 20 miliona, 20 miliona su nestala i nisu nam dali ni jedan dinar - kazao je Jerkan.

Banđur je rekao da mora da se utvrdi šta je bilo sa tim parama, te da zbog toga Jerkan mora pismeno da se obrati Nišu i inicira pokretanje tog pitanja.

Razgovor su zaključili time što je zamenik gradonačelnika kazao da nije dobio precizne odgovore na pitanja, dok mu je Jerkan odgovorio da "ako na taj način politički hoće nešto" ima sve na papirima, kao i da može da postavi pitanja na Skupštini te da se nada da će Banđur tamo dobiti odgovore.

Izveštaj i plan su naposletku ipak usvojeni, te se očekuje da budu i na dnevnom redu gradske Skupštine. Međutim, Banđur je istakao da Dom zdravlja mora da ima realne brojke u dokumentima i što se izveštaja ali i planova tiče.

Inače, Jerkan je istakao i da su ambulante u selima u veoma lošem stanju, te da ona u Prvoj Kutini nije radila četiri meseca. Osim toga, kazao je i da zaposlenima u Domu zdravlja nije isplaćena jedna plata, koja je, kako tvrdi, "ispuštena" u mandatu njegovog prethodnika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • komsija

    05:31 // 18. 6. 2018.

    Bandjure,posto te cesto vidjam u Lotosu,pitaj ih ZASTO BACAJU DJUBRE U KONTEJNER KOJI PRIPADA STANARIMA ZGRADE I ZASTO NEMAJU SVOJ.

  • Limunko

    17:14 // 17. 6. 2018.

    E, zemljo crna ko te vodi. Jedan kuka, drugi motika. Da je ovo država u kojoj se ceni rad, znanje, poštenje i slično, vas dvojica biste negde u planini ovce čuvali, jer takvi kakvi ste niste ni za šta. Sramota treba da vas bude tih matorih i sedih glava.

  • DANIJELA

    11:23 // 17. 6. 2018.

    E moj Jerkane i tebe će Guska da iskoristi kao Petronijevića i Cvetkovića , pa će ti se smeje cela familija kad budeš robijao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: