Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 11. 8. 2023.

| Društvo

Sukob “Nišvila” i Hidrometeorološkog zavoda zbog bine

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
jazz and book (2)
Drugo veče "Jazz and book" bine biće održano na planiranoj lokaciji kod Hidrometeorološkog zavoda u Tvrđavi; foto: JV / N. Đ.

Književne večeri Jazz book bine Nišvil džez festivala koje su prvobitno zamišljene da budu održane pored Hidrometeorološkog zavoda nisu održane tamo već u prostorijama Paviljona na ulazu u Tvrđavu. Razlog je sukob direktora Nišvila Ivana Blagojevića i meteorologa Zorana Vasiljevića, a dok Blagojević tvrdi i da je fizički napadnut, Vasiljević kaže da je to neistina, pozivajući se na sigurnosne kamere.

Do rasprave je došlo, kako obojica kažu, oko postavljanja bine na kojoj je trebalo da se održe književne večeri u okviru Nišvil džez festivala.

Dogodilo se to da je gospodin Vasiljević izdejstvovao da se ogradi kompletna zgrada, pod izgovorom da je tražio od Gradskog veća da se ogradi od opasnih, potencijalnih huligana kakvi su posetioci Nišvila, ali to nije tražio ni kada je nastupao Aco Pejović, Ceca ili bilo koji prethodni Nišvil - kaže Blagojević.

jazz and book (1) Kamion je dan nakon sukoba isparkiran; foto: JV / N. Đ. Zoran Vasiljević, pak, tvrdi da nije dozvolio da se postavi bina, ne zbog potencijalnih huligana, već zato što buka ometa rad Zavoda.

On maltretira nas jer hoće da se instalira na našem objektu i postavi Jazz Book binu. Nisam to dozvolio jer to ometa rad naše ustanove. Tri puta sam zvao policiju zato što nas je ometao i zagradio nam prolaz - rekao je Zoran Vasiljević.

Blagojević i Vasiljević su raspravu vodili i oko toga u čijem je vlasništvu zgrada Hidrometeorološkog zavoda. Direktor Nišvila ističe da će apelovati da Tvrđava pripadne Gradu Nišu u celini, kao i to da se Hidrometeorološki zavod iseli iz Tvrđave, a da se njihove prostorije koriste za druge sadržaje.

Nije moguće da se Hidrometeorološki zavod iseli iz Tvrđave. Blagojević može da upućuje kakve god apele želi. Nezadovoljan je i besan što mu nismo dozvolili da postavi binu na našem prostoru - kaže Vasiljević.

jazz and book Program kreće u 19:30; foto: JV / N. Đ. Ivan Blagojević istakao je na konferenciji za medije da je sinoć bio i fizički napadnut i da taj napad povezuje sa ovom raspravom, dok niški meteorolog kaže da nije bilo niti verbalnih, niti fizičkih napada na direktora Nišvil džez festivala.

Prve večeri festivala književni program održan je u Paviljonu niške Tvrđave, a Nišvilov kamion je već parkiran kod Hidrometerološkog zavoda gde će u 19:30 početi drugo festivalsko veče.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milorad

    20:54 // 11. 8. 2023.

    Sudeći po komentarima, utisak je, da Festival sendviče deli.

  • Meteo

    19:31 // 11. 8. 2023.

    Ko nista ne radi?

  • Nokdaun

    19:00 // 11. 8. 2023.

    Sns poslusnici u gardu ! Za mene je nebitno, ko je pobedio !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: