Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:05, 21. 10. 2011.

| Društvo

Sukob policije i vozača Nišekspresa

Autor:Izvor:Kurir
sukob policija vozac

 

Na YouTube osvanuo snimak fizičkog sukoba jednog vozača Nišekspresa i patrole saobraćajne policije. 

Incident se dogodio krajem jula u mestu Riđake, nedaleko od Vladimiraca, a putnici iz autobusa su intervenciju policajaca nazvali torturom, objavio je Kurir.

- Policajci su 25. jula zaustavili naš autobus koji je za nekoliko kilometara prekoračio dozvoljenu brzinu od 60 kilometara na sat. Zbog toga su saobraćajci oduzeli vozaču tahograf. On je pokušao da im objasni da bez tahografa ne može da nastavi put i tad je počela zavrzlama - ispričao je jedan od putnika.

Na snimku se vidi kako saobraćajci pokušavaju da vozača uvedu u službeni automobil, ali je on počeo da se opire.

- Otimao se, a oni su krenuli za njim i hvatali ga za ruke! Putnice su vikale: „Slikaju vas, sve slikaju“, a čitava „borba“ trajala je nekoliko minuta. Policajci su u jednom momentu bacili vozača na zemlju, a putnice su sve vreme vikale i zapomagale - rekao je sagovornik Kurira.

Prema pisanju tog lista, vozač B. Ž. je posle incidenta priveden i protiv njega je napisana krivična prijava.

Ceo tekst pročitajte - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mihajlo 77

    11:11 // 2. 7. 2012.

    Nesposobni policajci ne znaju ni da uhapse ni da privedu prestupnika. Ovo je šou program!

  • Vojkan Vojkan

    03:03 // 24. 10. 2011.

    @Weflex
    Sve si u pravu osim jedne ali ključne stvari...Policija ne sme da oduzme tahograf vozaču.Postoji zapisnik o učinjenom prekršaju u kome se opiše prekršaj,vozaču se ponudi da potpiše i onda to lepo ide kod sudije za prekršaje.Kako vozač da nastavi sa vožnjom ako nema tahograf...Kako da sledećoj patroli policije dokaže da nije prekoračio dužinu vremena vožnje i da je u propisanim razmacima pravio pauze...po toj logici bi trebali da vam oduzmu i točak sa gumom ako nema propisanu dužinu šare...I što je najgore,aman ljudi,ostavili su autobus sa 50-ak putnika na otvorenom putu....alo uključite malo mozak,žene deca na otvorenom putu...šta ako neko nije imao dovoljno para da nastavi put....zar je bitno da se nahrani sujeta policajaca ili da bude oštećeno 50-ak ljudi.Elemenata za prijavu ima i neka je podnesu ali šta ja kao putnik imam s tim...razumeo bih da je vozač pijan ili umoran ali ovo je preterivanje i klasično "šerifovanje"....

  • Suzan Videnović

    19:14 // 21. 10. 2011.

    Patrola je postupila po pravilima službe. Zakon nalaže da kao dokaz u prekršajnom postupku se izuzme tahografski uložak i vozaču izda potvrda o privremeno oduzetim predmetima. Po dokumentovanju prekrđaja uložak se vozaču vraća nakon 24 časa. Kakva je situacija bila ovde za ometanje ovlašćenih lica u obavljanju službene dužnosti osim vozača trebale su biti podnešene krivične prijave svima koji su se nalazili pored patrole jer zbog njih je patrola bila onemogućena da dovrši postupanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: