Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 3. 12. 2022.

| Društvo

Šumatovačka, nastavak: komšija tvrdi da je deo placa kupio i da je rušenja moralo biti

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Jovica Milivojević
Jovica Milivojević tvrdi da poseduje dokaze da kuća nije stradala u bombardovanju 1999. godine, ali da poseduje dokaze kojim je stekao pravo da se upiše kao suvlasnik parcele u Katastru; foto: JV / Nikola Đukić

Porodice Stojiljković i Milivojević više od decenije vode spor oko kuće u Šumatovačkoj ulici u Nišu o tome da li je kuća Stojiljkovića bespravno rušena ili nije. Jovica Milivojević sada tvrdi da je deo parcele na kojoj se kuća nalazi kupio od njihovog rođaka i da je tako stekao uslov da se upiše u Katastar kao suvlasnik.

Nakon pisanja Južnih vesti da je porodici Stojiljković iz Niša bespravno srušena kuća koja je bila u procesu ozakonjenja, javili su se Jovica Milivojević i njegova advokatica, koji tvrde da je on, kupio plac od rođaka porodice Stojiljkovića i da je zakonski suvlasnik parcele i pomenute kuće.

Oni navode da je spor nastao kada je Radmila Stojiljković bespravno počela da zida kuću na temeljima stare, a kada je Građevinska inspekcija donela rešenje o rušenju jer je bespravno sazidan, Stojiljkovići su nastavili da zidaju, zbog čega je došlo do prvog rušenja.

"Plac je Jovica Milivojević kupio od njihovog rođaka"


stojiljković šumatovačka Stojiljković traži pravdu: Foto: JV Dejan Stojiljković ranije je naveo da u nalazima veštaka stoji da je objekat nelegalno srušen dok je bio u procesu legalizacije, kao i to da je problem nastao kada se Jovica u Katastru upisao kao suvlasnik parcele, međutim, njegova advokatica napomenula je da Stojiljkovići nisu mogli da legalizuju deo objekta jer nije izgrađen u potpunosti, a da je kupoprodajni ugovor overen u Sudu još 2009. godine, kad kada su se stekli uslovi da se upiše u Katastar.

Ja sam plac kupio od njihovog rođaka Željka Mitrovića, kupoprodajnim ugovorom ja sam kupio i taj deo placa na kome se nelegalno gradilo. Plac je ukupne površine 6,5 ari, ranije je to bila društvena svojina, a sada je privatna. Vršena je konverzija zemljišta i nakon toga mi imamo po jednu polovinu placa privatne svojine - rekao je Jovica Milivojević.

kuća šumatovačka Kuće nema; Foto: JV Advokat Stojiljkovića navodi da u izveštaju veštaka piše da dug Radmile Stojiljković ne prati fakture i zapisnike o rušenjima, ali da joj, ipak, novac skidaju s računa, dok advokatica kaže da od 2007. godine, iako, firme nisu u obavezi da čuvaju fakture, ne znači da nisu bili na terenu.

Oni već deceniju pričaju kako im je naplaćeno nešto za šta nisu dobili račune, od 2007. godine firme nisu bile u obavezi da čuvaju račune. Zakonska obaveza je od 5 do 10 godina, više od toga nema potrebe da neko čuva račune i fakture. Radnje su preduzete, ona je pokušala na svaki mogući način da spreči to rušenje, ali ne može se ozakoniti objekat koji nije završen - rekla je Rajković.

Kako je advokat Saša Milosavljević rekao, Stojiljkovići će tužbom potraživati naknadu materijalne štete, druga strana kaže da je tužba neosnovana jer su se oglušili o rok koji su dobili da otklone sve nepravilnosti.

Nije država došla i rekla rušimo ti imovinu. Radmila Stojiljković je dobila rok da otkloni nepravilnosti, a pritom dobila je zaključak da se zatvara gradilište, a kada je trebalo da se stane sa gradnjom, a ona je i pored zabrane nastavila da gradi objekat - rekla je Sandra Rajković.

Kažu i da nema dokaza da je kuća oštećena u bombardovanju. Advokatica navodi da Milivojević poseduje obaveštenje Uprave za imovinu i inspekcijske poslove kojim to dokazuju, jer Uprava ne raspolaže podacima o srušenom ili oštećenom objektu na toj adresi.

Advokati i jedne i druge porodice sigurni su da je zakon na strani porodica koje zastupaju, ali se slažu da je još uvek preuranjeno da govore o krajnjoj odluci Suda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    20:40 // 4. 12. 2022.

    Ovi ce advokatima da sazidaju kuce

  • miki

    22:06 // 3. 12. 2022.

    Kad nisu ljudi da se dogovore sad ce advokati da ih ocerupaju.

  • LudiMilojko

    21:19 // 3. 12. 2022.

    2009?Dobro su podmazali zna se koje muljao u centru i zavrsavao te mutne ugovore.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: