Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 19. 12. 2019.

| Društvo

Suprug načelnice Nišavskog okruga nedavno zaposlen u EPS-u

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
dragana sotirovski, nikola sotirovski
Da li Sotirovski imaju još jednog funkcionera u porodici?; foto: G. P.

Da je njen suprug novi radnik EPS-a potvrđuje načelnica Nišavskog upravnog okruga i funkcionerka SNS-a Dragana Sotirovski. Međutim, dok ona tvrdi da je niški ogranak Nikolu Sotirovskog preuzeo iz Gerontološkog centra gde je radio kao pravnik, direktor Gerontološkog kaže da je zapravo - dao otkaz. Sam Sotirovski, umesto odgovora, novinarima je “zalupio” slušalicu.

Osim potvrde da je zaista promenio radno mesto, nema detalja pod kojim uslovima. Da li je Sotirovski jednu državnu službu zamenio drugom zbog plate, boljih uslova rada, da li je bilo konkursa za radno mesto na kome je sada, da li je službenik u EPS-u ili je na funkciji - akteri ne odgovaraju.

distribucija EPS "bogatiji" za još jednog zaposlenog - nema informacija kako je došao do posla; foto: EPSSotirovski je godinama radio kao pravnik niškog Gerontološkog centra, bavio se javnim nabavkama, a bio je i sekretar ove zdravstvene ustanove. Ipak, kako su rekli izvori Južnih vesti, nedavno je iz ove javne ustanove prešao u jedno od najvećih državnih preduzeća - Elektroprivredu Srbije.

Navode da je preuzeo funkciju rukovodioca Sektora za brigu o korisnicima. Međutim, sam Sotirovski to negira. Na pitanje da li je tačno da radi u EPS-u, novinarima je spustio slušalicu.

Transfer je prokomentalisala njegova, ali i prva žena Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.

EPS ga je preuzeo iz Gerontološkog centra. Kako dao otkaz? Nije dao otkaz, nego je preuzet iz preduzeća u preduzeće. Šta je tu nejasno? Da je dao otkaz, ne bi mogao da se zaposli, jer je radio “za stalno” kao sekretar ustanove - kaže Sotirovski.

Bivši direktor Nikole Sotirovskog, direktor Gerontološkog centra Milan Stevanović, ne spominje preuzimanje, već kaže da je sam tražio raskid ugovora.

Čovek je zatražio sporazumni raskid ugovora. Koliko ja znam, on je tamo pravnik, isto kao i ovde što je bio - poručuje Stevanović.

Dodaje da se to dogodilo pre nekoliko dana.

Da je reč o stranačkom zapošljavanju negira poverenik niškog SNS-a Zvezdan Milovanović.

Ne znam ništa o tome. I ja sam to čuo, kao i vi - bio je kratak Milovanović.

O načinu na koji je Sotirovski zaposlen, odnosno, da li je bilo konkursa, kao i koje poslove obavlja, nije mogao da govori direktor EPS Snabdevanja Dejan Andrejević, jer kaže da za davanje takvih informacija nije ovlašćen. Novinare je uputio na centralu u Beogradu, odakle se očekuju odgovori.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikolija

    15:23 // 23. 12. 2019.

    Ovo nije normalno Nišlije su glas poverenja dali SNS da ispravi sve ono sto su demokrate učinile ovom gradu ZAR JE MOGUĆE DA GLEDAMO ISTE EPIZODE ALI SA DRUGIM GLUMCIMA da li je ovo realno da neko u ovom vremenu ima mogućnosti da zbog veće plate da otkaz da bi ga stranka rasporedila na radno mesto koje ima deset puta veću platu pa zašta smo mi glasali jer za ovo, samo da znate zeznuli ste stvar!

  • Zvonko Stankovic

    16:50 // 22. 12. 2019.

    Buduca gradonacelnica

  • Žika

    18:33 // 21. 12. 2019.

    Jel ovo beše ona po kojoj je "Vučić doneo bolji život građanima juga Srbije"?Njoj i njenoj porodici stvarno jeste...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: