Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:33, 23. 2. 2018.

| Društvo

Surdulički "Vodovod" planira da zatrpa Šabića zahtevima

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
Rodoljub Šabić
Nove taktike javnih preduzeća; foto: Media centar Beograd

Direktorka Vodovoda iz Surdulice Olivera Ristić kaže da se ona i svi redom iz tog preduzeća spremaju da šalju zahteve za pristup informacijama povereniku Rodoljubu Šabiću, kako bi mu pokazali kako je to kad ih neko “bombarduje” zahtevima.

Iako im te informacije nisu ni potrebne, kako Insajderu priznaje direktorka Ristić, oni su već tražili od Šabića podatke o tome kolika je poverenikova plata i kada je poverenik bio na odmoru počev od 2004. pa do februara 2018. Ovim potezom se, kaže, brane od Šabića.

Hoću da čujem kakav odgovor ima kada se to od njega traži. Moje preduzeće, svi redom se spremaju da od poverenika traže različite informacije, da vidi kako to izgleda kada se vrši mobing - poručuje Ristić.

Naime, kako objašnjava Ristić, u Surdulici postoji porodica koja JP Vodovodu šalje toliko zahteva da im “ometa rad”, pa ovom planiranom lavinom zahteva žele da pokažu Šabiću “kako to izgleda”. Ovim žele da pritisnu Šabića da odbije sve zahteve Vodovodu i da im “omogući da rade”.

Međutim, poverenik Rodoljub Šabić objašnjava da broj zahteva ne može da bude razlog da se nekom ograniči pristup informacijama od javnog značaja.

Hiljadu dana uzastopno po jedan, uz uslov da su legitimni, da su racionalni, da se ne ponavljaju i slično, i tu nema nikakve zloupotrebe - rekao je Šabić.

Poverenik je javnosti predočio da mu je direktorka Ristić već poslala 12 zahteva za 30 dana, kao i da će na sve odgovoriti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Драган Шабац

    10:44 // 25. 2. 2018.

    Можда је Анастасија погрешила у функцији Шабића, али није погрешила у суштини, одласком Јанковића са сцене Шабић је преузео његов посао.

  • Anastasija

    18:25 // 23. 2. 2018.

    To se dešava kada zaštitnik građana postaje kurir cenzus koalicije, a trebalo bi da bud e objektivan u svom radu.

    • Goran

      02:02 // 24. 2. 2018.

      Kako kad ne razumeš razliku između zaštitnika građana i poverenika za informacije od javnog značaja misliš da ostaviš utisak da si bilo šta u tekstu razumela?

    • kimi

      06:58 // 24. 2. 2018.

      mesas zabe i babe. kakve veze imaju poverenik i zastitnik!

    • Boki

      16:59 // 24. 2. 2018.

      Kurs da vam organizuju u SNS pre nego počnete da botujete, da počnu od azbuke i abecede pa na dalje.

    • Anastasija

      23:13 // 24. 2. 2018.

      Ništa niste razumeli, uzgred znam njegovu titulu, ali on je preuzeo ingerencije Saše Jankovića, a samim tim i njegovu titulu jer bira kome će urgirati da dobije odgovor na svoje pitanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: