Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 12. 6. 2017.

| Društvo

Surdulički novinar obeležava 4 decenije rada

Autor:I. M.Izvor:Južne vesti
Dragan Milosevic Buca foto i.m.
Buca već 4 decenije u novinarstvu; foto: I.M.

Novinar Dragan Milošević (61), 40 godina života posvetio je novinarstvu, još iz studentskih dana počeo je da piše, a oprobao se gotovo u svim formama novinarskog izražaja. 

U razgovoru za Južne vesti ovaj Surduličanin, koga svi poznaju kao Bucu, kaže da ne odustaje od posla koji se često naziva "rudarskim“, jer oseća neku vrstu zavisnosti od potrebe da izveštava o zanimljivostima iz Surdulice. 2 Buca sa kolegama foto i.m. Buca sa kolegama "po peru"; foto: I.M.

Razmišljam o počecima bavljenja ovim poslom i imam utisak da se nekako sve desilo u jednom dahu. Ja sam po zanimanju pravnik, ali se nikada nisam bavio onim za šta sam se školovao. Sa novinarskim radom počeo sam u lokalnom listu "Surdulicke novosti" 1977. godine - priseća se Milošević i kaže da je tada bio više "mladi pesnik“ nego novinar.  

Kao student na Pravnom fakultetu u Nišu pisao je o studentskom životu u "Narodnim novinama", a pesme u književnom časopisu "Gradina".

Živeo sam u Nišu, radio i studirao, ali mi je Surdulica ipak bila u srcu. Povremeno sam objavljivao tekstove iz svih oblasti života i rada jedne sredine. U tom periodu počinjem sa radom u "Politici ekspres" i u "Večernjim novostima" kao dopisnik – kaže Buca.

Odlazak na služenje vojnog roka 1983. godine u Sarajevo donosi mu i novo angažovanje u vojnim listu "Narodni borac". Po povratku iz vojske upušta se u nove poslovne poduhvate, kada počinje da radi "Sport", ali i za 1. i 2. program Radio Beograda i u dopisništvu RTS-a u Surdulici.

Radim paralelno i za vranjske nedeljnike "Slobodna reč" i "Vranjske novine", kao i za RTV Vranje, gde sam uradio preko 200 emisija "Surduličke hronike" – nabraja Milošević.

Poslednjih godina Buca puno radi na afirmaciji surduličkog sporta. Autor je brojnih priloga i tekstova za mnoge medijske kuće u Srbiji. Istovremeno, amaterski se bavi glumom, vodi gotovo sve manifestacije iz oblasti kulture i ne čudi što se između novinarstva i njegovog imena stavlja znak jednakosti.

Kaže da ne može da nabroji anegdote, ali i one ni malo zahvalne novinarske zadatke. Ipak, kako kaže, kad bi se ponovo rodio - ništa ne bi menjao jer mu je ovaj posao doneo brojna poznanstva sa interesantnim ljudima i priuštio mu puno zadovoljstva.


Dobitnik brojnih priznanja

Dragan Milošević je dobitnik povelje Udruženja novinara Srbije 2012. povodom 35. godina profesionalnog novinarskog rada. 

Dobio je zahvalnicu 4. Kopnene brigade Vojske Srbije 2012. za veoma uspešnu saradnju sa garnizonom u Vranju, a između ostalog, prošle godine dobio je priznaje Opštine Surdulica za izuzetne rezultate postignute na planu reprezentovanja sportskih rezultata.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dugojnica

    20:00 // 12. 6. 2017.

    Jedan je Buca! ČESTITAM na jubileju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: