Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:22, 14. 11. 2022.

| Društvo

"Sušenje veša onlajn" - novi performans niških gerilaca

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
gerila veš kablovi
Novi performans; foto: Urbana gerila Niš

Aktivisti niške Urbane gerile odlučili su da kablove koji vise u Duvaništu iskoriste za sušenje veša. Kažu da je “sušenje onlajn” pametno korišćenje resursa i ušteda energije.

Na to da kablovi u mnogim delovima Niša padaju i vise skoro do zemlje građani su se više puta žalili. Reč je o kablovima za struju, telefon, kablovsku i internet.

Jedan takav niški gerilci iskoristili su da prostru majice, donji veš i prsluke da se suše.

Evo ideje kako oni još mogu da se upotrebe! Pametno korišćenje resursa, ušteda energije, brzo i efikasno sušenje veša na žici ili popularno rečeno sušenje onlajn - poručuju iz Urbane gerile.

Inače, kabl se nalazi iznad razdelnog ostrva na Vizantijskom bulevaru.

"Projekat se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media i Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš Krivokuća

    23:35 // 14. 11. 2022.

    Nažalost istina je za pomenute dalekovode u komentarima.Ne poštuju nikakve osnovne propise o bezbednosti,za ćas neko može da sklizne u rupu a sa onom silnom ogradom kod toplane kao da smo u logoru

  • Nikola Stanković

    23:30 // 14. 11. 2022.

    Dalekovod i najmanje dve trafo stanice žele da sagrade kod teniskih terena na keju i već su iskopali nekoliko rupa.Proverena informacija da će skoro sve drveće da bude posečeno i ceo kej biće neko vreme u rovovima.Dokle više!

  • Torpedo

    19:15 // 14. 11. 2022.

    Pozdravljam akcije Urbane gerile, no, dzabe, ovde su zagospodarili selci, koji su sludjeni Mts kablovskom, pa ce doci da skinu sta im ,od ovog vesa treba !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: