Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 21. 7. 2021.

| Društvo

Suspendovana vaspitačica zbog deteta koje se opeklo supom u vrtiću, roditelji traže da se vrati na posao

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
vrtić
Suspendovana vaspitačica iz vrtića "Slavuj"; foto: T. T.

Zbog toga što je 5-godišnja devojčica zadobila opekotine drugog stepena tokom ručka u niškom vrtiću "Slavuj", iz Predškolske ustanove "Pčelica" kažu da je vaspitačica udaljena sa posla, te da je protiv nje pokrenut disciplinski postupak. Roditelji dece koja pohađaju grupu suspendovane vaspitačice zahtevaju od Uprave da je bez sankcionisanja vrati na posao, jer su, kako navode, prezadovoljni njenim radom, ali i zato što smatraju da je odgovornost i na drugim zaposlenima.

Devojčica je zadobila opekotine od supe u vrtiću pre oko mesec dana, a iz Javno predškolske ustanove Pčelica su tada naveli da će kazniti zaposlene koji su odgovorni za to što je tanjir sa vrelom supom pao u krilo deteta.

Odgovornost zbog tog događaja je pala na vaspitačicu, potvrđuju iz te ustanove.

U skladu sa čl.164.st.1.tač.9., čl.165.st.3.Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja pokrenut je disciplinski postupak protiv zaposlene zbog osnovane sumnje da je izvršila težu povredu radne obaveze - navode iz Uprave "Pčelice".

Vaspitačica je, dodaju, udaljena sa rada do okončanja disciplinskog postupka. pčelica Roditelji uputili zahtev Upravi "Pčelice"; foto: "Pčelica"

U konkretnom slučaju postoje osnovi sumnje i relevantna medicinska dokumentacija koja govori o povredi deteta - navode u "Pčelici".

Međutim, suspendovanje vaspitačice je izazvalo negativne reakcije roditelja, te su oni pre nedelju dana uputili zahtev Pčelici da ona bude vraćena na posao.

Sa potpisima roditelja sve dece starije vaspitno obrazovne grupe vrtića "Slavuj", da vaspitačica bez sankcionisanja nastavi da radi sa decom, jer su prezadovoljni njenim ophođenjem prema deci i njenim odnosom prema njihovim potrebama, interesovanjima, vaspitanju i obrazovanju - pišu roditelji.

Smatraju da odgovornost nije samo na vaspitaču, već i na osoblju koje preuzima, proba i prosleđuje ručak u vrtiću.

Napominjemo da niko više od odgovornih u ovom slučaju nije ovako strogo kažnjen ili pak uopšte nije ni kažnjen. Roditelji ne žele da njihova deca budu žrtve sulude igre lažnih autoriteta - dodaju.

Njihov zahtev je, kažu, naišao na ćutanje. Iz Pčelice ni novinarima Južnih vesti nisu odgovorili na pitanja da li je još neko sankcionisan zbog slučaja sa supom, da li je utvrđeno čija je konkretna odgovornost, kao i da li će uvažiti zahtev roditelja. Ono što jesu napomenuli jeste da "bilo kakav pritisak javnosti može da utiče na nesmetano vođenje disciplinskog postupka".

Podsetimo, iz Predškolske ustanove su ranije objasnili da postoje protokoli o distribuciji hrane deci i da su oni prekršeni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milan

    23:19 // 22. 7. 2021.

    Mislim da direktorka i nije toliko kriva, morala je odbarni sebe i spustiodgovornost na niže u hijerarhiji, krivac je veštačko naduvavanje novinara

  • Perica

    22:37 // 22. 7. 2021.

    Samo mi nije jasno kako je moguce da se samo jedno dete opece supom koja je podeljena celoj grupi u isto vreme.Ocigledno se vodi neka opasna kampanja

  • Pera

    13:02 // 22. 7. 2021.

    Problem je sto takozvanu direktorku kuhinja ne interesuje.Vozila su u katastrofalnom stanju.Nema dovoljno ispravnih kombija da bi se rad normalno odvijao.Umesto sa devet kombija rucak se vozi sa sest vozila.Iz tog razloga rucak u vrticu Slavuj svakoga dana kasni.Da je rucak stigao na vreme on bi se i ohladio.Zbog toga u normalnim drzavama rukovodioci podnose ostavku jer je propust njihov

    • Vaspitač

      21:47 // 23. 7. 2021.

      Zašto obmanjuješ ljude.I 6 kombija je mnogo za broj dece koja dolaze u toku leta i ručak ne može da kasni, to znaju svi.A ona bi trebala da se oglasi i da kaže zašto je kriva i zašto je obrukala profesiju.Roditelje može da obmanjuje koliko hoće, mi koji radimo znamo koliko je "dobra".Svako pošten bi priznao krivicu, ali ne i ona.Zašto je ne pitate šta se dogodilo? U sobi su bila 2 vaspitaca!!!

    • @vaspitac-Broj dece je nebitan.

      01:14 // 24. 7. 2021.

      Bez obzira na broj dece u vrticima,svi vrtici rade i za vreme odmora,tako da 6 kombija moraju da prodju kroz ceo grad.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: