Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:20, 22. 6. 2011.

| Društvo

Šutanovac: "Toplica važna vojsci"

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
kursumlija, sutanovac

KURŠUMLIJA - Ovaj deo Srbije je od izuzetnog značaja i napominjem da Vojska Srbije i ministarstvo odbrane u sklopu regionalnog razvoju doprinosi i ekonomskoj stabilnosti kraja, jer se ovde jedan deo sredstava koji se raspodeli na građane raspodeli i putem plata koje primaju pripadnici vojske Srbije - naglasio je ministar odbrane Dragan Šutanovac tokom posete Kuršumliji i vojnoj bazi Veliki trn.

On dodaje da Treća brigada vojske Srbije kojoj pripada i Toplica pokriva izuzetno veliki  prostor, od istoka od Zaječara prema zapadu i KiM i obavlja zadatke profesionalno. 

- Ostvarujemo izuzetnu civilno vojnu saradnju koja je neophodna da bi građani imali poverenje u vojsku Srbije. Ovde vlada veliko interesovanje za pristupanje vojsci, jer su Topličani uvek bili rodoljubi i uvek imali želju da budu uz državu - dodao je Šutanovac.

Na pitanje o kopnenoj zoni bezbednosti, minister Šutanovac je naglasio da jedini sa kojima Srbija sarađuje su snage KFOR.

- Vojska Srbije i Ministarstvo dobrane radiće samo u sklopu međunarodno priznatog  sporazuma, a to je sporazum o KZB koji definiše na koji način vojska Srbije ima svoje ingirencije na tom prostoru i odnose sa KFOR-om. Naš partner u tom poslu neće biti takozvane Bezbedonosne snage Kosova. One nek doprinose bezbednosti sa druge strane. Mi insistiramo  da se brojčano stanje KFOR-a ne smanjuje, kako bi mogla da se obezebdi sigurnost svih, a posebno Srba na Kosmetu - kaže on i dodaje da je KZB jedno loše nasleđe  vreme je da se relaksira. 

Načelnik generalštaba VS Miloje Miletić koji je sa Šutanovcem posetio Kuršumliju ocenio je da je već duže vreme stanje u KZB stabilno i da nije bilo problema koji su u domenu Vojske Srbije.

- KZB danas izgleda mnogo drugačije nego što je to bilo 1999. godine. U više navrata imali smo relaksaciju, smanjenje sa petnaest na pet kilometara, tako da je to sada jedan prostor koji je zaista siguran i obezbeđuje uslove da ljudi mogu da žive. Naravno, to ne znači da mi treba da se uspavamo. Naprotiv u obavezi smo da nastavimo da izvršamo svoje zadatke – napominje MIletić. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    15:30 // 22. 6. 2011.

    Toplica je vazna samo Srbiji pred izbore kao i sada....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: