Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 9. 9. 2021.

| Društvo

Sutra sednica Skupštine Prokuplja, menja se likvidacioni upravnik Sportskog centra

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Skupština Prokuplja
Skupština Prokuplja sutra zaseda; Foto: Lj. M.

Razrešenje dosadašnjeg likvidacionog upravnika koji je pre toga bio i v.d. direktor Sportskog centra u Prokuplju Živana Vladimirovića, postavljenje profesionalnog likvidacionog upravnika sa licencom, kao i brisanje stavke o otkazu radnika stupanjem na snagu odluke o likvidaciji, samo su neke od tačaka sutrašnje sednice Skupštine Prokuplja koja je zakazana za 10 sati.

Gradonačelnik Prokuplja kaže da se odluka o likvidaciji nije promenila, a da se iz praktičnih razloga menjaju navedene odluke.

Angažujemo likvidacionog upravnika koji ima licencu za stečajnog upravnika i on će taj posao obaviti profesionalno, a biće plaćen kao paušalac. Što se tiče druge odluke morali smo da je promenimo jer bi prvobitno morali da otpustimo sve radnike što je neizvodljivo u praksi i ta odredba se briše. Određeni broj radnika će ostati do konačne likvidacije, dok će ostali dobiti otpremninu u visini 10 prosečnih plata u Srbiji, što je po sadašnjim kriterijumima oko 650.000 dinara u bruto iznosu i to će biti isplaćeno linerano svakom zaposlenom bez obzira na godinu staža – rekao je Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja.

On dodaje da je postupak likvidacije dug proces i da je zakonom predviđeno da traje do 150 dana, ali da očekuje da se sve završi do Nove godine ili u prvoj polovini sledeće.

Tokom likvidacije potrebno je da se imovina Sportskog centra prenese u vlasništvo Grada ili drugih ustanova, između ostalog Sportska hala "Dr Zoran Đinđić", Gradski bazen i Odmaralište na Belom Kamenu.

Inače, pre oko 2 meseca jednoglasnom odlukom svih prisutnih odbornika na sednici Skupštine Prokuplja ukinuta je ustanova Sportski centar, čime bez posla ostalo 67 radnika.

Odluka sa obrazloženjem da je problem višak radnika u javnim ustanovama, kao i u prevelikim subvencijama koje je ovaj centar dobijao, a da za to nisu pružali kvalitetne usluge, kritikovale su pojedine opozicione partije u Prokuplju, pre svih predstavnici Stranke slobode i pravde, ali i predsednik jednog od dva sindikata Sportskog centra Vanja Stojanović.

Između ostalog oni su pitali nadležne kako se za 9 godina od ustanove koja je pozitivno poslovala pravi gubitaš i pozvali radnike da dignu glas i usprotive se odluci lokalne vlasti da ostanu vez posla, ali sem nekoliko radnika niko se nije odazvao tom pozivu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pk

    16:14 // 10. 9. 2021.

    Ja hocu da mi neko objasni kako je moguce da Grad Prokuplje koji ima budzet od skoro 2 milijarde dinara planira da u ovoj godini uradi samo jednu jedinu ulicu, a 80% ulica u gradu se nalazi u katastrofalnom stanju. Da li nekog nije sramota zbog toga???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: