Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 10. 7. 2013.

| Društvo

Suzbijanje vanpijačne prodaje u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
buvljak-jadranska.jpg
Vanpijačna prodaja u Jadranskoj ulici

Za petanaestak dana, prema najavama gradskog rukovodstva, sve nadležne službe trebalo bi da krenu u akciju suzbijanja prodaje robe na ulicama.

Iako je na inicijativu “Tržnice” slična akcija pokrenuta 1. maja, sudeći prema broju prodavaca vikendom u Jadranskoj ulici, ona nije urodila plodom.

Zbog toga je Grad ovog puta rešio da angažuje sve raspoložive snage.

- Mi ćemo za jedno 15 dana imati koordiniranu akciju poreskih organa, nadležnih državnih inspekcija, policije, komunalne policije i komunalne inspekcije i mislim da ćemo uspeti da vratimo sve one koji nelegalno prodaju poljoprivredne proizvode tamo gde treba da ih prodaju, a to je kvantaš - kaže pomoćnik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković.

Gradonačelnik Zoran Perišić kaže da će inspekcije morati da pojačaju svoj rad i da će svi koji vikendom nelegalno prodaju svoju robu u ulicama Đuke Dinića i Jadranskoj morati da se presele na prostor koji je predviđen za to.

- Svedoci ste u šta se subotom i nedeljom pretvori Jadranska, alternativni prostor za to postoji i to je prostor OTC-a. Ovaj prostor je od Jadranske udaljen samo 1 kilometar - kaže Perišić.

On dodaje da nekih 300 ljudi vikendom ruži sliku grada i da će svima biti ponuđen alternativni prostor.

Podsetimo, prodavcima u Jadranskoj ponuđeno je da od 1. maja pređu na OTC bez plaćanja naknade. Ipak, odziv je, kako je potvrdio i gradonačelnik, bio slab.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Boki

    14:49 // 19. 7. 2013.

    Nek puste ljude na miru da zarade za parce hleba

  • Sasa Petkovic

    20:53 // 15. 7. 2013.

    ja nemam gde ako me oteraju sa buvljaka.....ali ako se to obistini ovaj grad ce dobiti jos jednog lopova i kriminalca jer moja deca mora da se hrane.....na ovaj ili onaj nacin

  • Zlatko

    13:03 // 15. 7. 2013.

    nek puste ljude da žive na miru nikom ne smetaju,šta treba da grad dopusti da njihove porodice pomru od gladi zato što neko iz vlasti hoće da bedu gurne pod tepih da se ne vidi pred strancima

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: