Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 5. 1. 2021.

| Društvo

Sva deca mogu ponovo u vrtiće u Nišu, kažu u "Pčelici", a roditelji plaćaju i kada nisu smela da idu

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
vrtić Niš
Ponovo mogu svi u niške vrtiće, oni koji odluče da ne idu ipak plaćaju; foto: PU Pčelica

Roditelji dece koji nisu imali potvrdu poslodavca da ne mogu da rade od kuće, pa deca od sredine novembra nisu mogla da idu u vrtiće Predškolske ustanove "Pčelica", sada reaguju jer im je račun ipak stigao. Kažu da su za to vreme morali da plaćaju čuvanje dece kojima je obdanište praktično bilo zabranjeno, a iz "Pčelice" odgovaraju da roditelji plaćaju samo režijske troškove od oko 2.000 dinara i najavljuju da od kraja decembra, prema novoj odluci, ponovo sva deca mogu u vrtić.

Zbog loše epidemiološke situacije Gradski štab za vanredne situacije u Nišu je sredinom novembra naredio da u vrtiće mogu samo deca čiji roditelji imaju potvrdu poslodavca da ne mogu da rade od kuće, odnosno da moraju da rade u sedištu firme.

Negodovali su roditelji i tada, a ima onih koji se bune i sada, kada je to što decu nisu mogli da vode u vrtić ipak došlo na naplatu.

Pitao sam Pčelicu da li ćemo biti oslobodjeni plaćanja za taj period. Odgovor je da cemo plaćati "samo režijske" troškove. To jest plaćamo isto onoliko koliko bi platili da svojevoljno nismo vodili dete u vrtić. Ovde nije u pitanju bila naša volja, naprotiv. Mi smo se morali dovijati na razne načine da nadjemo da nam neko čuva dete u radno vreme. Čak neretko smo to i plaćali. Odluku je donela Pčelica, ne roditelji. Valjda donosilac odluke treba da podnese trošak - pojašnjavaju.

Iz "Pčelice" pojašnjavaju da kao i ranije tokom epidemije, ali i pre nje kada dobrovoljno nisu vodili decu u vrtić, roditelji moraju da plate režijske troškove - 2.014 dinara mesečno i sada, kada zbog naredbe Štaba nisu imali pravo na čuvanje dece u obdaništu.

Takođe poručuju da sva deca, bez obzira na potvrde poslodavac, mogu da se vrate vaspitačima.

U skladu sa naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije br.4000/2020-1 od 21.12.2020 JPU Pčelica je zbog bolje epidemiološke situacije počela sa redovnim režimom rada i prijemom i dece čiji roditelji nisu dostavili potvrde poslodavca - navode iz Pčelice.

Inače, ukupna cena boravka dece u vrtićima u Nišu, takozvana ekonomska, iznosi 20.140 dinara, a učešće roditelja je 20 %, odnosno plaćaju mesečno 4.028 dinara kada su deca na čuvanju, a duplo manje kada iz bilo kod razloga nisu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • J je BOTINA

    20:45 // 8. 1. 2021.

    Vi ste J živ primer da vas metlom treba pomesti sve od vrha do spremačica i miševa što vam se šetali nedavno. Da odete iz državnih jasla, gde u radno vreme, sudeći po porukama ovde napisanim, kucate poruke i raspravljate se sa roditeljima. Da naučite kako se sa ljudima razgovara, a ne vređa! Da naučite da se roditelji čiju decu čuvajte poštuju! Vi ste bruka za vaspitače! Tipičan SNS Botina!

    • J

      11:12 // 9. 1. 2021.

      Hahahaa tesko prihvatate da niste u pravu, ostacete usamljeni i odbaceni od svih, ako tu osobinu ne korigujete! Ali dobro, ocigledno imate vremena da radite na sebi posto imate vremena da se raspravlajte ovde sami sa sobom i da se vredjate a niko vas uvredio nije..samo napred u radu na sebi!

  • J je bot!

    17:20 // 8. 1. 2021.

    dajte otkaz!pa kod privatnika da radite. ugnezdili ste se u državna jasla pa vam smeta svako ko misli svojom glavom i ne dozvoljava bahatost!

    • J

      18:28 // 8. 1. 2021.

      Zasto bih? Obozavam svoj posao i rad sa decom me opusta i cini boljom osobom. Radim sa istim entuzijazmom i kada ih je 10 oro ali i 30 oro ( sto nikako nije normalan broj ali roditelji mole da udju u drzavni vrtic valjda zato sto tamo rade bahate tete i zla direktorka :). Dajemo sve od sebe da ne ugrozimo ni sebe ni druge. Deca su zlatna, pojedini roditelji su botovi! Vi ste zivi dokaz!!!

  • kako vas J nije sramota

    21:49 // 7. 1. 2021.

    botovi ako im smeta što čuvaju sada po 2-3 deteta u grupi,jer decu ne primaju,i to smatraju izivljavanjem,neka daju otkaz pa u privatne vrtiće da rade

    • J

      13:56 // 8. 1. 2021.

      Svako ko misli drugacije je bot. I ja mislim da ste vi botovi koji jedino sto znaju je da pljuju jer im se ne da da budu ono sto bi zeleli da budu. Ponovicu jos jednom, deca su zlatna, roditelji su botovi!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: