Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:36, 31. 3. 2017.

| Društvo

Švajcarski avio-prevoznik odabrao niški aerodrom za prvi let iz Srbije

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Direktor švajcarske avio-kompanije
Direktor švajcarske avio-kompanije "Germania" Tobias Somandin; foto: JV

Zbog velikog broja Srba u Švajcarskoj kojima će omogućiti da ubuduće direktno lete do Niša, kako kaže generalni direktor Tobias Somandin, avio-kompanija “Germania” odabrala je da prvi aerodrom u Srbiji sa koga će njihovi avioni leteti do Ciriha, bude upravo niška vazdušna luka “Kontantin Veliki”.

Pojašnjava da je “Germania” kompanija koja je specijalizovana za letove na balkanskoj ruti i da im je zbog toga ovo područje dobro poznato. Imaju direktne letove do Kosova i Makedonije, dodaje Somandin, ali će krajem juna njihovi avioni prvi put sleteti na niški aerodrom.

Do sada nismo imali letove iz Srbije, a znamo da iz Beograda lete kompanije “Swiss” i “Air Srbija”. Zato smo procenili da je dobar potencijal niški aerodrom, napravili smo biznis plan i odlučili da počnemo sa radom u Nišu. Sada će i Srbi iz Švajcarske imati više opcija - dodaje Somandin.

Direktni letovi iz Niša od 23. juna; foto: flicker, Eric Johnston Direktni letovi iz Niša od 23. juna; foto: flicker, Eric JohnstonPrvi putnici će sa niškog aerodroma poleteti 23. juna, podseća Somandin, a već sada Nišlije mogu da rezervišu karte preko interneta. Plan je da u letnjim mesecima do Ciriha putuju ponedeljkom i petkom, kaže, a kada počne zimska sezona avioni će leteti samo petkom. Da li će ova saradnja potrajati i narednih godina, dodaje, zavisi od toga koliko Nišlije budu zainteresovane da putuju.

Naš avion Erbas “A319” će leteti do Niša, sa kapacitetom od 150 mesta. Nadamo se, za početak, da će avioni biti puni. Mislim da ima potencijala za to, iako imamo konkurenciju poput kompanije “Swiss” i drugih van Švajcarske, ali verujem da imamo dovoljno potencijala - kaže Somandin.

Direktor kompanije, koji je posetio niški Sajam turizma i aktivnog odmora, ističe da će ubuduće otvoriti letove za nove destinacije iz Ciriha, a pored Niša, to će biti Ankara i Frontera u Španiji, a povećaće i broj letova do Bejruta.

Avioni ove kompanije sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” leteće od 23. juna i to ponedljkom u 9:50, a petkom u 16:45. Cena karte u jednom pravcu je zasad oko 63 evra i može se kupiti i rezervisati na njihovom sajtu.

Podsetimo da je “Germania” četvrti avio-prevoznik, posle "Wizz Air"-a, "Ryanair"-a i “Swiss"-a, koji su uveli redovne linije sa aerodroma u Nišu, odakle trenutno može da se putuje u 9 destinacija širom Evrope.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mihalis Emanuil

    14:21 // 3. 4. 2017.

    Ovo je još jedna opcija da se poveća dolazak turista iz Švajcarske. Pitanje nisu naši već Švajcarci i drugi koji žive u regiji oko Ciriha, kao posetioci Niša i okoline. Ovo je izazov za domaće ugostitelje, hotelijere i turističke animatore pa ćemo videti kako će iskoristiti ove letove sa niškog aerodroma. Ukoliko sve ove avio kompanije ne isprate naši turizmolozi djaba su učili taj posao.

  • Deki

    16:18 // 2. 4. 2017.

    WizzAir leti do Bazela za 35CHF (povratna karta, ako je kupis na vreme), tako da se Swiss i Germanija cine skuplji.
    Mada, mozda je i samo sletanje na Zurich skuplje, a mozda i imaju neke druge uslove za prtljag - kod Wizz-a mozes da nosis samo mali ranac, sve ostalo se doplacuje.
    Jos kad bi iz Nisa uveli Pariz i Istanbul...pa red sampanjac, red tulumbe.

  • luka

    09:28 // 2. 4. 2017.

    Skupa ti je karta Germane !!!
    Ne znam kako ces....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: