Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:20, 9. 2. 2021.

| Društvo

Švajcarski lekar želi da pomogne svom rodnom mestu u okolini Svrljiga izgradnjom puta

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
niš
Lekar želi da pomogne svom kraju; foto: Fejsbuk/Dragana Sotirovski, zvanična stranica

Da lekar Vidoje Perić koji je rodom iz sela Popšice, koje se nalazi na dvadeset kilometara od Svrljiga, a koji živi u Luganu želi da investira u izgradnji puta na relaciji Miljkovac-Kravlje u dužini od oko 5 kilometara, saopštili su na zvaničnom sajtu Grada Niša. Na taj način bi, piše u objavi, pomogao stanovnicima svog kraja da lakše dolaze do Niša, Sokobanje i Svrljiga.

Pre 58 godina lekar i specijalista neurologije Perić se iz tog svrljiškog sela preselio u Švajcarsku, a izgradnjom puta želi da se, kaže, što manje ljudi iseljava iz tog kraja.

Novi put pored reke povezao bi Vidrište, Topilo, Kravlje, Popšicu, Gojmanovac, Davidovac, Radenkovac i ostala sela. Put bio bio kraći i lakše bi se dolazilo do Niša, Sokobanje, Svrljiga – piše na sajtu Grada.

Da li je samo reč o želji ili će stvarno doći do realizacije projekta, nisu precizirali u saopštenju, ali su jasno naznačili da je Perićev sin Gordon davne 2002. godine sagradio bazen u rodnom selu. Bazen Popšica KOSTA U Popšici se nalazi prirodni bazen sa termalnom vodom; foto: A. Kostić

Popšica je bogata termalnim vodama pa je Gordon Perić, sin Vidojev, 2002. godine sagradio bazen koga nazivaju i "Mali Karibi" zbog ambijenta i bistre zelenkasto-plave boje - navode na sajtu.

Međutim, ne radi se o izgradnji, jer je to prirodni bazen sa izvornom termalne vode, već je pre 19 godina njegov sin uredio taj prostor.

Inače, prirodni bazen i Popšička pećina, kao i manastir u obližnjem Pirkovcu iz doba Nemanjića su su samo neki od kvaliteta i prirodnih potencijala Svrljiga.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Marković

    12:05 // 10. 2. 2021.

    Lično poznajem gospodina Perića. U Popšici je 1997. god. sagradio kuću, mlin, pekaru i bazen. Mlin je radio nekih desetek godina i prestao sa radom. U kući postoji prostor predvidjen za ambulantu. Trebao bi grad da se potrudi i zaposli jednog lekara i sestru koji bi se našli od pomoći narodu tog kraja. Ideju o izgradnji puta i bolnice Vita je imao i tad ali nije realizovana a već prošle 23 god.

    • M. Pavlovic

      00:21 // 11. 2. 2021.

      Uredio prostor oko bazena, a ne sagradio bazen. To je velika razlika.

    • Чика Славко

      14:28 // 10. 7. 2021.

      Биће и пута али када више небуде никог ко би њиме ишао. Тренутно а и за наредних 100 г.је битније мењати мермер ( на пар година) у центру Ниша него обезбедити лекара сељацима,они су "нижа раса" и треба их изтребити и изкоренити

  • Smuk

    23:07 // 9. 2. 2021.

    Da se i ja pridružim hvalospevima i "zahvalnicama" !
    Hvala g-dinu Periću na pomoći njegovim sunarodnicima !
    Ali , dobar put vodi i iz sela .
    Možda bi izgradnja ambulante bila od veće pomoći celom kraju ?

    • Kalča

      08:42 // 10. 2. 2021.

      U ambulantu treba da zaposle doktora i medicinsku sestru, tako da je ovo na duži period isplativije... A i ko sme da im ruši sistem kad je u ovoj zemlji bajno, cvetaju ruže.

  • Šima Nikolić

    22:27 // 9. 2. 2021.

    Građani Popšice, a i mi njihovi letnji, gosti to zaslužujemo. Mada, toga je trebao da se seti neko ko troši narodne pare.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: