Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:08, 7. 12. 2020.

| Društvo

Svaki Vranjanac poslao po 2 koverte za nagradnu igru, grad može da osvoji 20. 000 evra

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
fiskalni računi foto i.m.
Rang liste prave se na osnovu broja poslatih računa i slipova po stanovniku; foto: I.M.

U drugom izvlačenju u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, u kojoj građani učestvuju slanjem fiskalnih računa, po broju poslatih koverti po glavi stanovnika prednjače meštani Vranja i Blaca, navode u televizijskom prenosu. Ukoliko Vranjanci i Blačani zadrže lidersku poziciju za svoje opštine, krajem februara sa još 7 lokalnih samouprava ravnopravno će podeliti nagradu od 180.000 evra za lokalne projekte.

Osim što imaju šansu da baš njihova koverta bude izvučena od 3.878.671 pristiglih, prema informacijama saopštenih na izvlačenju, građani slanjem računa u ovoj nagradnoj igri pomažu da Opština u kojoj žive osvoji novčanu nagradu od 20.000 evra za opremanje i obnovu škola, bolnica, vrtića i drugih objekata i prostora od javnog značaja, po izboru građana.

Za ovaj iznos, takmiče se opštine i lokalne samouprave koje su podeljene u 3 kategorije, a u samom vrhu tabela u kategorijama malih i velikih opština našle su se Blace i Vranje, dok je beogradska opština Savski Venac prva u kategoriji srednjih opština, saopštavaju organizatori igre na sreću. Uzmi racun i pobedi Vranje i Blace pri vrhu tabele; foto: uzmiracun.rs;

Trenutno vode građani Vranja, za njima su stanovnici Opštine Savski Venac, pa stanovnici Blaca. To znači da je svaki Vranjanac poslao skoro 2 koverte - objavljuju organizatori.

Kako pojašnjavaju organizatori, devet najaktivnijih i najuspešnijih lokalnih samouprava u fiskalnoj odgovornosti podeliće ukupan fond od 180.000 evra za lokalna ulaganja.

Po pravilima, koja su dostupna na sajtu ove igre na sreću, rang-liste se prave na osnovu broja poslatih računa i slipova po glavi stanovnika koji je meren kupovnom moći za svaku lokalnu samoupravu.

Konačna tabela pobedničkih opština biće poznata po završetku drugog kruga nagradne igre, krajem februara 2021. godine, navode na sajtu.

Nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" pokrenula je Vlada Republike Srbije uz podršku Nacionalne alijansa za lokalni ekonomski razvoj, dodaju, a u organizaciji tekmičenja opština, gradova i gradskih opština učestvuje i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čudesni dribling

    11:09 // 7. 12. 2020.

    -Bože, što mi nekad ne omogućiš da nešto dobijem?!
    -Pa, pošalji već jednom te fiskalne!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: