Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:03, 1. 2. 2023.

| Društvo

Svakog prvog četvrtka u mesecu besplatno u "Medijanu"

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Nalazište Medijana
Od 2. februara svakog prvog četvtka u mesecu ulaz će biti besplatan"; foro: JV / Jelena Mišić

Nakon što je tokom novogodišnjih i božićnih praznika ulaz na arheološko nalazište “Medijana” bio besplatan, počevši od četvrtka, 2. februara, svaki prvi četvrtak u mesecu, ponovo će biti slobodan za sve individualne posete. Zainteresovani posetioci moći da će obiđu lokalitet u periodu od 10 do 15 sati svakog dana, sem ponedeljka kada je lokalitet zatvoren.

Kustos Narodnog muzeja Željko Anđelković rekao je početak godine veoma uspešan za njih jer od otvaranja lokaliteta imaju veoma veliki broj poseta i dodao da deo koji je i dalje zatvoren za javnost može biti dostupan već u martu.

Našim građanima i gostima Niša, individualnim posetiocima, koji ne dolaze organizovano preko agencija biće omogućeno da se upoznaju sa “Medijanom”. Nadam se da će vrlo brzo biti otkriven za javnost i deo koji do sada nisu imali prilike da vide, pretpostavljam da će već za prvi četvrtak u martu kada budemo organizovali novi besplatni ulaz posetioci moći da vide po prvi put - rekao je Željko Anđelković.

Podsetimo, Medijana je ponovo otvorena krajem decembra 2022. godine, posle 185 miliona dinara i deset godina renoviranja. Prema najavama nadležnih, biće dostupna posetiocima tokom cele godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Markonjero

    17:36 // 2. 2. 2023.

    Obišao danas i uživao. Ne treba baš sve pljuvati. Lokalitet je lep i još se radi na njemu. Kustosi su ljubazni i puni znanja. Lepo iskustvo. Preporuka

  • Ja licno

    14:00 // 2. 2. 2023.

    Kultura je u Nišu zadnja rupa na svirali. Kao i mnoge normalne stvari.

  • Toma

    09:52 // 2. 2. 2023.

    A glavna stvar, otvoreno je za posetioce od tad do tad, ništa...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: