Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 8. 2. 2023.

| Društvo

Sve bebe rođene u 2023. godini dobijaju od Grada vaučer za kupovinu bebi opreme

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
beba
12. 000 dinara za kupovinu bebi opreme; foto: A. Kostić

Kao i prethodnih godina, svaka beba rođena u Vranju tokom ove godine od Grada će dobiti vaučer od 12.000 dinara, odlučili su gradski većnici. Ta praksa je jedna od mera u okviru borbe za povećanje nataliteta koje lokalna samouprava primenjuje.

Na osnovu odluke o visini materijalne pomoći za svako novorođeno dete, predviđeno je da se vaučer može iskoristiti isključivo za kupovinu bebi opreme, rekla je većnica Danijela Milosavljević.

Istu sumu novca dobijaće od Grada na mesečnom nivou, do punoletstva, i roditelji duplih blizanaca i trojki, a na teriotriji Vranja trenutno ima 6 takvih porodica.

Akcija u okviru borbe za povećanje nataliteta je već tradicionalna u Vranju, a osim toga, lokalna samouprava poslednjih godina izdvaja i novac za podršku parovima za vantelesnu oplodnju.

Prošle godine je za dva para izdvojeno po 250.000 dinara za troškove vantelesne oplodnje, a ove godine 1,25 miliona dinara za 5 bračnih parova koji su se prijavili Gradskoj upravi.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    15:41 // 8. 2. 2023.

    Mozda to srecnim roditeljima nije vazno, al da se zna, vauceri su od firme koja je sponzor sns ! Zna se gde pare moraju da se potrose !

  • profesor

    08:53 // 8. 2. 2023.

    Ma jeeeeste, bebe dobijaju vaučere, ko da bebe znaju kako da koriste vaučere. I sa karticama pa i sa kešom mnoge bebe imaju probleme.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: