Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:07, 31. 8. 2018.

| Društvo

Sve klinike KC Niš dobile mejl adrese i obavezu da za 3 dana odgovore pacijentima

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
klinicki
Iz Kliničkog kažu da žele da se otvore ka pacijentima; foto: J. C. M.

Oni koji žele da se informišu o pregledima, operacijima, pitaju ono što ih interesuje o radu, pohvale ili kritikuju odnos zaposlenih na nekoj od 35 klinika i centara Kliničkog centra, to od sada mogu učiniti i tako što će poslati mejl svakoj klinici pojedinačno, a nadležni će morati da odgovore u roku od 3 dana. Ukoliko to ne učine, kaže direktor KC Niš Zoran Radovanović, odgovor na mejl će im poslati uprava ove zdravstvene ustanove.

Radovanović napominje da su rešili da uvedu novi vid komunikacije sa pacijentima kako bi izašli u susret pacijentima i omogućili im da ostvare svoja prava, ali i kako bi unapredili rad Kliničkog centra i “otvorili” ga prema građanima.

Nama su pacijenti na prvom mestu i zato uvodimo jednu novinu za sve građane Niša i juga Srbije. U eri modernih tehnologija doneo sam odluku da otvorimo mejl adrese za sve klinike na koje će pacijenti moći da postave pitanja o terminima za pregled, pripremi za operaciju, konsultuju se ili upute kritiku i sugestiju - kaže direktor Kliničkog centra Niš.

Napominje da će nadležni na klinikama, odnosno direktor, pomoćnik direktora klinike, glavna ili odgovorna sestra, biti u obavezi da u roku od tri dana od prijema mejla prikladno odgovore ili izveste građane o preduzetim radnjama ukoliko je reč o žalbi ili primedbi.

Ukoliko taj rok ne ispoštuju u naredna tri dana obavezu da pošalju odgovor preuzeće članovi Uprave KC Niš, dok će nadležni sa klinike koji nisu odgovorili na mejl morati pismeno da se izjasne zašto su bili sprečeni da ispune svoju obavezu.

Uvid u sve pristigle poruke i poslate odgovore, u svakom trenutku, imaće i članovi Uprave KC Niš, kaže Radovanović.

Spisak svih mejl adresa klinika i centara Kliničkog centra Niš možete videti na sajtu KC Niš.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Natalija Obradović

    14:35 // 10. 10. 2018.

    Džaba mejl adrese kad na njih niko ne odgovara. Obraćala sam se istim pitanjem 31.08.18. i 01.10.18. ali odgovora nema a trebalo bi da odgovore u roku od tri dana.

  • Dr Jojboli

    09:51 // 1. 9. 2018.

    Neizbezno je pitanje, koji mozak smislja ovakve genijalne ideje?! Da li ima nekog savetnika ili je to prirodni dar? Jos bolje bi bilo da koriste instagram. A pacijenti neka se obrate baba Vangi a ovi stariji neka se trljaju krstenicama. Dok ne kupe kompjuter.

  • Smuk

    09:31 // 1. 9. 2018.

    Dajte , be, ljudi ... Pacijenti su sve sami penzioneri i sirotinja koja nema kompjuter !
    Lepa ideja koja i zbog još mnogo razloga /nepismenost, siromaštvo, isečene struje nevoljnicima, skup internet / ... nema šanse da zaživi !
    Daj Bože da grešim !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: