Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 27. 3. 2013.

Sve manje srednjoškolaca na jugu

Niške gimnazije Zgrada gimnazija "Stevan Sremac" i "Bora Stanković"

Zbog smanjenja broja osmaka u Topličkom, Nišavskom i Pirotskom okrugu za čak 685 u odnosu na prošlu godinu, nekim od 43 srednje škole preti gašenje odeljenja.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Kandahar

    16:17 // 27. 3. 2013.

    Ove godine srednju školu upisuje '98 godište, pa je već došlo do smanjenja odeljenja. Šta će biti tek sledeće dve godine kad dođu na red '99 i 2000-to godište. Zbog rata ova dva godišta su "desetkovana", tj. imaju mnogo manje dece nego što je to slučaj sa ostalim godištima. Biće problema za profesore u srednjim školama kako održati postojeći fond časova kad će biti mnogo manje odeljenje.

    • Nikola Brankovic

      19:04 // 27. 3. 2013.

      Dva resenja, oba krajnje jednostavna:

      1. Smanjiti broj prosvetnih radnika

      ili

      2. (Pametnija varijanta) Smanjiti broj ucenika po odeljenju i polako reformirati srednju skolu da malo vise lici na fakultete. Manji broj djaka, fokusiranija predavanja, aktivnost i razumevanje na casu donose mnogo vise bodova. Kao neko ko je studirao na elektronskom sa punim koferom ljudi odjednom kao i na privatnom sa grupicom od 12 ljudi, video sam kako su manje grupe mnogo mirnije, tise i skoncentrisanije na materijal pred sobom.

  • Vendetta

    06:24 // 28. 3. 2013.

    Jedino resenje jeste da se prave sto vise dece! Ja neznam svi zaboravljaju da je i nas neko cuvao.Tako da Srbi pravite decu, sirite se nemoj da dozvolite da vladaju drugi u Srbiji.

  • Двери Ниша

    12:50 // 28. 3. 2013.

    Ако Србија као држава треба да буде оптужена за неки геноцид, онда је то једино ауто-геноцид. Вишедеценијска негативна селекција у свим сферама друштва, БЕградизација села и градова, некритичко прихватање свега туђег а одбацивање свега својег... духовно-материјалне пошасти комуњаризма а сада и демокрадизма показују своје ужасне трагове. Уколико се суштински не променимо на микро а самим тим и на макро плану - угасићемо га сигурно. Дванаест је и пет.

  • ;)

    13:30 // 28. 3. 2013.

    Olgica je fantastična, mogli bi smo da zakatančimo ekonomsku, mašinsku, građevinsku i ostale srednje stručne škole, jer bez gimnazijalaca nema kiše. Možda bi trebalo klincima koji dolaze iz srednjestručnih škola zabraniti i da prolaze pored fakulteta. Baš me interesuje koliko je gimnazijalaca na Zavodu za zapošljavanje i šta im piše u rubrici zanimanje ;/

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: