Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 30. 4. 2015.

| Društvo

Sve spremno za polazak "Sokolovim putem"

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
naslovna
Sve spremno za polazak (foto: FB stranica "Sokolov put")

"Cela staza od Niške Banje je obeležena trakicama, sutra će Banja da vrvi od trkača i planinara", poručuju organizatori trke "Sokolov put" u kojoj će sutra učestvovati 259 takmičara “u pohodu” na Trem.

Kako kažu organizatori, postavljanje trakica i klasičnih planinarskih markacija je završeno i sve je spremno za početak avanture.

Prema njihovim rečima, najavljena je “odlična vremenska prognoza, kako za trku, tako i za žurku”. 

Jedino nas grmljavina može zaustaviti, sve ostalo je prihvatljivo - kažu organizatori na "Fejsbuk" stranici "Sokolov put".

Okupljanje je u 8 sati iz centra Banje, a očekuje se učešće 147 trkača i 112 planinara iz zemlje, regiona, Mađarske, Švedske i Poljske, koji će krenuti putem dugim 22 kilometra ka najvišem vrhu Suve planine.

Ova staza vodi preko Koritnika, Crnog kamena, Mosora i Sokolovog kamena do Trema na 1.810 metara nadmorske visine. Ovo je jedna od najtežih jednodnevnih ruta u našoj zemlji, definitivno sa najjačim usponom, ali i sjajnim vidikovcima duž grebena Suve - kažu organizatori.

Nakon što se takmičari budu vratili sa Trema u Nišku Banju, tamo ih, kako navode, očekuje žurka sa bazenom i šankom na otvorenom, a tu će i najboljim takmičarima biti dodeljene nagrade.

slika1 Trem dominira bajkovitim krajolikom (foto: Vanja Keser)

U subotu i nedelju, prema najavama, zainteresovani učesnici će, nakon što se odmore od trke, moći da krenu u obilazak niške okoline. Tako će imati prilike da učestvuju u slobodnom penjanju u Jelašničkoj klisuri, tandem letu paraglajderom, raftingom Nišavom, ali i u “adrenalinskoj pešačkoj turi” u Sićevačkoj klisuri i Cerjanskoj pećini.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu naći na sajtu organizatora "Skyrunning Serbia" , a detaljna satnica aktivnosti dostupna je i na sajtu Turističke organizacije Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: