Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 19. 9. 2022.

| Društvo

Sve što imaju po kući Prokupčanima počelo da se pali čak i bez struje, stvari počele da gore i kod komšije

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
paljevina
Prekidači i ostali uređaji u kući sami se pale; Foto: Lj. M.

Zujanje, čudni i neprijatni zvuci otpočeli su marta ove godine u kući Dragoslava Đukića u Prokuplju i bilo je nemoguće odrediti odakle dolaze, a bili su samo početak noćne more koja traje prethodnih 7 meseci. Stvari po kući počele su da se pale i gore same od sebe, od elektro i vodovodne instalacije, do daske na WC šolji, pa je sa sinom morao da se iseli.

Nekoliko meseci nakon čudnih paljevina, isti problem javio se i u kući prvog komšije 62-godišnjeg Vukoja Jevtića.

Iz Eleketrodistribucije Srbije zadužene za održavanje distributivne mreže kažu da su upoznati sa problemom u Beogradskoj ulici u Prokuplju, da su njihove ekipe više puta izlazile na teren da reše problem, ali je ustanovljeno da kvar nije do mreže i strujomera, a samim tim i da otklanjanje problema nije u njihovoj nadležnosti. instalacija Neobjašnjivo gori instalacija u kući; Foto: Lj. M.

Priključak korisnika je vezan na trafostanicu TS 10/0,4kv "Jugopetrol 2", sa izvoda niskog napona "Beogradska ulica". U cilju pronalaženja uzroka problema, Služba za održavanje gradske mreže je izvršila vanrednu reviziju trafostanice i kompletne niskonaponske mreže na pomenutom trafo reonu. Izvršeno je i razdvajanje radnog i zaštitnog uzemljenja i dodatno uzemljenje nultnog voda na izvodu korisnika. U trafostanici iz koje se napaja korisnik nije utvrđena neispravnost koja bi mogla biti uzrok problema u kući korisnika - kažu u EDS-u.

Dodaju da su urađena i snimanja mrežnim analizatorom napona i struje u kući korisnika, na niskonaponskom izvodu u trafostanici sa koje se vrši napajanje kompletne ulice, kao i snimanje na Solarnoj elektrani koja je u susedstvu tih kuća. sanduče strujomera Struja fizički isključena sa mreže; Foto: Lj. M.

Na osnovu svih aktivnosti može se zaključiti da uzrok problema nije na distributivnoj mreži za koju je nadležan Ogranak Elektrodistribucije Prokuplje. Ističemo da se problemi sa paljenjem u kući korisnika dešavaju i kada se isključi napajanje kuće na priključnom ormaru, što dodatno ukazuje da problem ne dolazi iz distributivne mreže - pojašnjavaju u EDS.

Misterija koja se dešava u tim kućama i kako se same pale utičnice, prekidači, vodovodne cevi, predmeti na zidu, bojler - za sada je neobjašnjiva.

Dok se problem ne reši, ti ljudi nemaju mira - Đukić se sa 13-godišnjim sinom odselio privatno da živi neko vreme, dok Jevtić dežura danju i noću i obilazi prostorije. Jeftić Jeftić dežura tokom čitavog dana i noći; Foto: Lj. M.

Ja već 3 nedelje nemam paljevine, možda će se ova agonija završiti. Kupio sam i nove prekidače i počeo da menjam izgorele delove, nadam se da će sve biti u redu - kaže Jevtić.

Kod Đukića, koji je morao iz svoje kuće, situacija je i dalje alarmantna, stvari se pale i nakon što je fizički isključena struja i voda iz kuće, a poslednji put pre nekoliko dana. kuća Đukić ispre svoje kuće u kojoj se dešavaju paljevine; Foto: Lj. M.

Menjale su se ekipe EDS, dolazili su, merili, petljali, postavljali razne uređaje i na kraju konstatovali da nije kvar do njih, već da je nešto drugo problem. Šta je to drugo, niko ne može da mi kaže. Ne znam kako će se ovo rešiti - očajno priča Đukić.

Po nekoliko dana sve se smiri i taman kad pomisle da je problem rešen, nešto se u kući zapali i to tako traje već mesecima. krov Goreo u krov u kome nije bilo instalacije; Foto: Lj. M.

I dok u MUP-u nisu odgovorili koliko su puta gasili požar u kući Dragoslava Đukića i da li su ustanovili šta je uzrok paljevina, u EDS-u ističu da će njihov ogranak u Prokuplju nastaviti da radi na traženju uzroka ovog problema.


Električari isključili struju, sada traže atest da bi je priključili

Dodatni problem za Đukića je što već mesec dana živi bez struje, maloletni sin je pošao u školu i nakon što je sve izmenjao na kućnoj instalaciji, uključujući i uzemljenje, pozvao je EDS da ponovo uključe struju. strujomer Sve promenjeno ali nedostaje atest; Foto: Lj. M.

Rekli su da ne mogu to da urade, jer mi treba atest. Ja pozovem ovlašćenu firmu u Prokuplju za atest, oni kažu da ne mogu da stave potpis jer su čuli šta se dešava i ne mogu da garantuju. I šta ja sada da radim, nikako da izađem iz ovoga i ne znam kako će se sve rešiti - kaže Đukić.


Komšije uznemirene zbog paljevina i zbog dve benzinske pumpe u blizini

Iako se paljevine za sada dešavaju samo kućama Đukića i Jeftića, stanovnici tog naselja su uznemireni jer sve predugo traje, a uzrok još nije otkriven.

Svi su uplašeni za svoju bezbednost, jer se na samo pedesetak metara na državnom putu Prokuplje - Kuršumlija nalazi NIS-ova, a na 200 metara i privatna benzinska pumpa. predmeti Deo mnogobrojnih predmeta koji su goreli; Foto: Lj. M.

Šta ako se tamo nešto zapali, kao što se pali u kućama komšija. Svi smo u panici- priča žitelj Beogradske ulice.

Sve dok se ne otkrije uzrok građani su u strahu, jer se pitaju šta će biti ako se paljevina proširi i na njihove kuće ili još gore na benzinske pumpe koje ih okružuju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • neki covek

    22:12 // 16. 10. 2022.

    Da nije negde u blizini neki jak vojni radar ? Moguce da je neki mikrotalasni radar upaljen i to u tajnosti posto je to vojska..

  • Dragan Petrovic

    07:38 // 14. 10. 2022.

    Pozovite popa da okadi kucu...Poltergeist...slicno se desava U Zitkovcu,da nije Sava Savanovic postao piroman...

  • Basdasda

    21:00 // 30. 9. 2022.

    Klinac njihov pali upaljacem verovatno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: