Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 18. 2. 2013.

| Društvo

Sve više medicinara odlazi u inostranstvo

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
Ilustracija-JUZNE-VESTI.jpg
Ilustracija

U Prokuplju vlada veliko interesovanje za oglas koji je izdala Nacionalna služba za zapošljavanje, a koji se odnosi na privremeno zapošljavanje medicinskih radnika u Nemačkoj.

Oglas je postavljen i na zvaničnom sajtu prokupačke Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ i odnosi se na radna mesta koja podrazumevanju zdravstvenu negu.

Kako stoji u oglasu potrebno je 250 medicinskih tehničara koji će dobiti smeštaj i hranu i početnu platu od 1.900 evra. Naznačeno je da je moguće i zaposlenje na neodređeno kada se nostrifikuje diploma. 

U prokupačkoj bolnici kažu da je veliki broj njihovih radnika zainteresovan za odlazak u Nemačku.

- Do skoro je aktuelna bila Norveška. Imamo još deset radnika koji čekaju sve potrebne papire i spremaju se za put u ovu zemlju, a veliki broj njih se raspituje za ovaj novi nemački konkurs, koji je daleko povoljniji - kažu u prokupačkoj bolnici.

Oni dodaju da je u poslednje dve godine oko 200 medicinskih radnika otišlo u Norvešku. 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ceca

    14:41 // 21. 2. 2013.

    Ovo je ekstra za sve nas medicinare bez posla.Pa kovoli nek izvoli

  • Viking

    18:26 // 19. 2. 2013.

    Sta da kazem kada procitam ovakvu vest.. da se nasmejem ili jos vise rastuzim!?
    Kao prvo dragi direktore i direktorice (J.P.) 200 radnika nisu vas napustili ni u snu, pobrkali ste malo loncice sem ako ne racunate sve one ljude koji su zavrsili srednju med. skolu Dr. Alkesa Savic kako se zove i nasa bolnica od skora..i opet tvrdim da ste daleko od broja 200 za sada, za ubuduce videcemo jer politika zaposljavanja koju vodi nasa-vasa Vlada moze samo dovesti do ``ìseljenja`` i gubitka ljudstva :(
    A,drugo sto se tice Nemacke i tih max. 1900 eura, dobice oni tu platu nakon neke 3 godine rada i usavrsavanja na svim poljima dok je u Norveskoj pocetna plata (bez iskustva) 2600 eura..jeste da je i standard veci ali sam napomenuo da je ovo samo pocetna plata..
    Skandinavija i Nemacka se ne mogu uporediti radom i demokratijom.. Jeste zemlja hladna, kao i narod ali je isto tako i `ladovina na poslu.. govoriim tj. pisem na osnovu licnog iskustva..
    Pozdrav zemljaci iz Canade ;)

  • Stojanovic Martina

    17:24 // 19. 2. 2013.

    Stoji da prvenstvo imaju oni koji nisu u radnom odnosu, ali...uvek postoji ono ali kao i uvek postoje neke rupe gde se oni provlace. A to sto ce biti njihova radna mesta upraznjena, to ne znaci da ce biti i popunjena, jer kao sto je nasa ministarka rekla ''para nema u budzetu'' nazalost...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: