Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 25. 2. 2010.

| Društvo

Sve više socijalno ugroženih u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Leskovac: Centar za socijalni rad

U Leskovcu je prošle bilo 9.426 korisnika nekog od prava socijalnog davanja, 24% više nego prethodne godine, a 4,3% je uvećan broj socijalno ugroženih stanovnika – saopštila je u susretu sa novinarima Snežana Milojković, direktor Centra za socijalni rad.

Prema podacima ove socijalne ustanove, jednokratnu novčanu pomoć lane je koristilo 1.362 lica, odnosno porodica, a bilo bi ih i više da je Centar za socijalni rad raspolagao dodatnim sredstvima za tu namenu.

- Najčešće smo jednokratnu pomoć dodeljivali za kupovinu lekova i hrane, ali i za školovanje dece i druge obaveze – kaže Milojkovićeva.

Prema ocenama socijalnih radnika i ostalih stručnjaka Centra za socijalni rad, poslednjih desetak godina znatno je povećan broj lica kojima je potreban neki vid socijalne pomoći i zato je lokalna samouprava Budžetom za 2010. godinu znatno uvećala sredstva za sve vidove socijalnih davanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: