Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 27. 12. 2013.

| Društvo

Svečana “otvaranja” niških političara

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
svrljiska-ulica-*ntv*.jpg
Svrljiška ulica tesna za političare

Gradski funkcioneri ne propuštaju priliku da “puste u rad” ni najmanji asfaltirani sokak, a pojedine lokacije “otvaraju” i nekoliko puta.

Partije na vlasti na sednici Skupštine Grada prilikom usvajanja Plana izgradnje za 2014. godinu složile su se da 2013. godina nije bila godina izgradnje.

Da li zbog toga ili iz nekih drugih razloga niški funkcioneri su u godini Milanskog edikta pojedine lokacije obilazili više puta.

Tako su početak radova na izgradnji kružnog toka na Bulevaru 12. februar najavili gradonačelnik Niša Zoran Perišić i predsednik Opštine Crveni Krst Darko Bulatović. Istu lokaciju je kasnije obišao i izvršni direktor Direkcije Branislav Jovanović.

nisavsa U poseti Nišavskoj ulici, foto: NTVKamere Niške televizije nisu propuštale nijedan događaj, pa su tako na novom autobuskom stajalištu u Nišavskoj ulici prvo snimali izvršnog direktora Direkcije, a nekoliko dana kasnije o važnosti ove investicije na istom mestu govorio je i gradonačelnik Perišić.

Slična je priča i sa Proleterskom ulicom u Medoševcu. Početak zemljanih radova ozvaničili su, pred kamerama lokalnih televizija, Bulatović i Jovanović, a onda su to isto uradili mesec dana kasnije, kada je krenulo asfaltiranje.

Poslednja “ulica” koja je asfaltirana u Nišu je Svrljiška, u naselju Donja Vrežina. Poziv medijima je upućen sa zvaničnog gradskog sajta, a novoasfaltiranu ulicu su obišli i gradonačelnik Niša Zoran Perišić i izvršni direktor Direkcije Branislav Jovanović.

sdasd Zemljani radovi i asfaltiranje u Proleterskoj ulici propraćeno kamerama, foto: gocrvenikrst.rsMeđutim, sam vrh gradskog rukovodstva nije obišao ulicu, već sokak dug svega 80 metara i širok 3 metra kojih u Nišu, asfaltiranih ili ne, ima na stotine.

Po mišljenju dopisnika RTS-a iz Niša Dejana Tasića ovakve stvari predstavljaju priliku za samopromociju i reklamu gradskih funkcionera.

- Njima je posao da rade za građane. To bi bilo kao kada bismo mi svakog dana kada uradimo nešto na našem radnom mestu zvali televizije da nas slikaju. Malo mi je i smešno da se u 2013. godini od asfaltiranja ulica u jednom gradu prave vesti. To je razumljivo kada je reč o nekom kapitalnom projektu gde, na primer, posao dobije više stotina ljudi - kaže Tasić.

Dopisnica "Prve TV" iz Niša Sonja Urošević kaže da ovakvi potezi pokazuju da transparentnost u radu političara ima dve strane.

- Oni verovatno misle da to doprinosi transparentnosti u njihovom radu, ali svi pamtimo most u Donjem Vlasu čije je “otvaranje” u javnosti imalo potpuno suprotan efekat - kaže Urošević.

gazela Svečano otvaranje "Niške gazele", foto: youtube.comPodsetimo, Niš je u žižu javnosti dospeo u martu 2012. godine kada je u Donjem Vlasu svečano otvoren most dug 7 metara i širok 5, popularno nazvan "Niška gazela".

Tada je, ismevajući takav gest gradskih čelnika, pored nacionalnih medija o tome izveštavala čak i TV "Al Džazira", a o popularnosti događaja govori i činjenica da je otvaranje "Niške gazele" pobedilo u kultnoj emisiji B92 "Utisak nedelje".

Kako su Južne vesti tada pisale most je izgrađen ispred kuće bivšeg direktora Direkcije za izgradnji grada i sadašnjeg načalnika Uprave za komunalne delatnosti Miodraga Breškovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nebojsa antic

    10:57 // 9. 1. 2014.

    u alan fordu su lepo naslikali tzv. GRADSKI OCI svi su sa svinjskom glavom a posebno je naglasena NJUSKA

  • Ciceron ZAPLANJSKY

    11:05 // 30. 12. 2013.

    Jahači magle nastavljaju svoje delo, narod ćuti i pase... a oni se obgatiše ko krezovi.Tako treba narode srpski,TAKO TREBA odavno beše slogan premudrih i prepoštenih socijalista bez kojih nema vlasti!

  • Dalajlama Lamkajajca

    20:35 // 29. 12. 2013.

    Fale im drugari iz sps-a pa da bude pravi Metro Goldwin Mayer!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: