Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:59, 17. 6. 2019.

| Društvo

Svečanim liturgijama Leskovčani i Vranjanci obeležili gradsku slavu

Autor:B. A, I. M.Izvor:Južne vesti
slava leskovac
Litija prošla centralnim gradskim ulicama, foto: Grad Leskovac

Duhovni ponedeljak, gradsku slavu, tradicionalnim presecanjem kolača obeležili su Leskovčani i Vranjanci. Pre svečanosti, u crkvama je služena sveta liturgija, a Leskovačni su slavu obeležili i litijom koja je prošla ulicama grada. Vranjska litija bi gradom trebalo da prođe u 18:30.

Svečanu liturgiju u Sabornom hramu Svete Trojice u Leskovcu služio je episkop niški Arsenije, nakon čega su građani prošetali centralnim gradskim ulicama. Ovogodišnji domaćin bila je Turistička organizacija Leskovca, a kolač je presečen u svečanoj sali Grada.

Episkop niški Arsenije svim Leskovčanima poželeo je srećnu slavu. episkop niski arsenije Liturgiju služio episkop niški Arsenije, foto: Grad Leskovac

Današnji praznik jeste praznik ustanovljenja crkve Božje na zemlji koja jeste prisustvo carstva Božjeg, carstva Svete Trojice - Oca, Sina i Svetoga duha, koju proslavlja Grad Leskovac. Neka nam Gospod, molitvama koje smo danas uzneli i na svetoj liturgiji i prilikom litije obavili, pošalje duha svetoga. Srećna slava - rekao je Arsenije.

U Sabornom hramu u Vranju svetu arhijerijsku liturgiju služio je episkop Pahomije, gde je i isečen slavski kolač. Prvi put je u okviru obeležavanja slave priređen prijem u Gradskoj kući ya mnogobrojne zvanice, gde je gradonačelnik Slobodan Milenković svim sugrađanima čestitao praznik. gradska slava vranje Litija bi gradskim ulicama trebalo da prođe u 18:30, foto: Grad Vranje

Volite Vranje i širite ljubav, jer time jačamo i zajedništvo. Samo zajedno možemo naš grad učiniti prosperitetnijim i boljim za život, što je naš osnovni motiv - rekao je Milenković.

Litija bi ulicama grada trebalo da prođe u 18:30, a još se ne zna da li će biti odložena, s obzirom na to da u Vranju trenutno pada kiša.

slava vranje Leskovačni i Vranjanci proslavljaju Duhovni ponedeljak, foto: Grad Vranje

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    17:53 // 17. 6. 2019.

    Gracka slava, božemeprosti...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: