Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:19, 10. 11. 2023.

| Društvo

Svečano otvoren novi vrtić u Nišu, ali deca još ne polaze

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
vrtic srna, nis, ljubica jocic 23
Novi vrtić za 110 mališana; foto: Ljubica Jocić

Novi vrtić za 110 mališana, koji će biti raspoređeni u četiri grupe, svečano je otvoren na Bulevaru Nemanjića u Nišu. Adaptaciju i opremanje vrtića omogućili su Fondacija Novaka Đokovića i Grad Niš, a deca će krenuti u vrtić tek kada budu napravljeni spiskovi i budu potpisani ugovori sa roditeljima, kaže direktorka Predškolske ustanove Pčelica Svetlana Mitić. Globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković kaže da je u planu i otvaranje Roditeljskog centra u Nišu.

vrtic, srna, nis, foto ljubica jocic Svečano otvaranje, deca još čekaju; foto: Ljubica Jocić Uz presecanje vrpce i otkrivanje table svečano je otvoren vrtić "Srna" koji je, uz donaciju Fondacije Novak Đoković, napravljen u prostorijama nekadašnje Mesne zajednice "Božidar Adžija". Sobe su ispunjene stolovima, stolicama, krevetićima, igračkama, knjigama i stvarima potrebnim za vrtić, ali će još sačekati 110 dece koje će, prema najavama, poći u četiri grupe. Direktorka Predškolske ustanove Pčelica Svetlana Mitić kaže da je taj vid saradnje sa Fondacijom za njih velika čast i privilegija, jer je to četvrti vrtić čiju izgradnju pomaže Novak Đoković Fondacija.

Ima mesta za 110 mališana, biće četiri grupe, deca će krenuti kada napravimo spiskove i potpišemo ugovore, ali ćemo ovas obavestiti - rekla je Svetlana Mitić.

vrtic srna, nis, ljubica jocic 17 Poklon; foto: Ljubica Jocić Tačan iznos donacije za rekonstrukciju vrtića “Srna” je 26.522.527,41 dinara, kažu iz Fondacije, a od prikupljenih sredstava kampanje “One Wish for Niš” iz 2021. godine koja su petostruko premašila ciljni iznos od 70 hiljada evra, Novak Đoković Fondacija dodatno je realizovala potpuno opremanje pet radnih soba u vrtiću “Brodić” u Brzom Brodu sa dodatnim kapacitetom za 125 mališana.

Ovo je treći vrtić koji Grad u Nišu otvara sa Novak Đoković Fondacijom, kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Naš cilj je da u Nišu nema više liste čekanja. U tome nam nesebično pomaže i Novak Đoković Fondacija uz čiju pomoć smo već otvorili dva vrtića u naseljima Nikola Tesla i "9.maj" koji su, kao i ovaj vrtić, opremljeni po svetskim standardima. Zahvaljujem Novak Đoković Fondaciji što je posvećena najmlađima kojima zajedno činimo veliku radost - da odrastaju i raduju se u uređenom prostoru, ali i roditeljima da budu bezbrižni za svoju decu - kaže Sotirovski.

jelena djokovic, foto ljubica jocic Jelena Đoković: U planu i Roditeljski centar; foto: Ljubica Jocić Fondacija slavnog tenisera, koji nije bio na otvaranju, do danas je izgradila, rekonstruisala ili opremila 58 vrtića i na taj način pomogla da 55.000 dece dobije pristup nužnom predškolskom obrazovanju. Globalna direktorka Jelena Đoković ističe da to nije jedino što se očekuje.

Naš najveći plan je da što više dece imaju podjednaku priliku za razvoj. Nastavljamo da odgovaramo na pozive osoba. Volela bih da se u Niš vratimo dragim povodom da otvorimo Roditeljski centar. Imamo projekat "Podrška, ne perfekcija" jer je roditeljima neophodna podrška. Najavljujem da nam je to plan i pozivam zainteresovane da učestvuju - rekla je Jelena Đoković.

Niš nema centar za roditelje, a u emisiji "15minuta" psihološkinja i koatorka programa "Podrška, ne perfekcija" Smiljana Grujić rekla je za to neophodan adekvatan prostor pri predškolskoj ustanovi koji bi Fondacija modifikovala i preiredila.

Nakon svečanog otvaranja zvanice su prisustvovale priredbi koju su spremili mališani iz vrtića Predškolske ustanove Pčelica sa svojim vaspitačima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Adolf

    11:02 // 15. 11. 2023.

    Ako nam sportisti otvaraju vrtice a skole strani ambasadori, gde odlaze nase pare od poreza?

  • Шоне

    17:45 // 11. 11. 2023.

    Чим сам видео бившу дописницу ртс-а, све је било јасно.

  • Konan

    15:49 // 11. 11. 2023.

    Sramota da preprave mesnu zajednicu u vrtić i pripišete kako ste kobajagi izgradili okrečite samo ubacite malo nameštaj i gotovo udarite na sva zvona. Zar stvarno mislite da je narod toliko slep?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: